February 5, 2015

1955–2015: DS SARBATORESTE 60 DE ANI IN CADRUL RETROMOBILE

1955–2015: DS SARBATORESTE 60 DE ANI IN CADRUL RETROMOBILE

1955–2015: DS SARBATORESTE 60 DE ANI IN CADRUL RETROMOBILE

La inceputul anului 2015, primul an de existenta ca marca independenta, DS va lua parte la cea de-a 40-a editie a Salonului Retromobile de la Paris (Franta), aniversand 60 de ani de DS. In intervalul 4-8 februarie 2015, pasionatii de automobile au ocazia sa descopere standul DS, amplasat in Centrul Porte de Versailles Exhibition si de a descifra istoria legendarului model DS. Expozitia DS, a beneficiat de un suport pretios din partea Amicales CITROEN dar si a cluburilor de pasionati DS si SM. Aceasta  va reuni cinci modele legendare precum si ultimele creatii ale Marcii, DS 3 CABRIO in versiunea Ultra Prestige.

Salonul Rétrombile reuneste pasionati de masini retro din intreaga lume si reprezinta pentru marca DS ocazia perfecta de a se adresa publicului larg. Astfel, prezenta pentru prima data ca marca independenta, DS va expune o selectie de modele emblematice ale epocii DS, la 60 de ani de la debutul legendarului model, in cadrul Salonului Auto de la Paris din 1955. Standul DS va gazdui doua modele SM precum si un autovehicul comercializat în prezent: DS 3 CABRIO.

Contributia colectionarilor a facut posibila expunerea a cinci modele de legenda. Publicul larg are posibilitatea de a descoperi mostenirea extraordinara, care inspira astazi marca DS, în încercarea de a propune clientilor autovehicule exceptionale, ce îmbina perfect designul si tehnologia, confortul şi senzatiile la volan, materialele nobile şi grija pentru detalii.

Vedetele asteptate sunt:

  • un DS 19 din 1959 în configuratie originala: caroserie gri-rosé, pavilion violet si interior albastru royal. Adaptat pentru exportul în Germania, modelul integreaza un tablou de bord cu indicator de temperatura apa/motor si un radio FM/LW. Motorul în 3 cilindri este asociat unei cutii de viteze hidraulice în 4 trepte.
  • un DS 21 Cabriolet din 1968, echipat cu cutie de viteze cu comanda hidraulica. Finisajele extrem de atente ale acestei masini pline de rafinament sunt încununate de tapiteria rosie, din piele, care contrasteaza puternic cu albul Carrare al caroseriei dar si cu capota de culoare neagra.
  • un DS 20 Pallas din 1973, un model de lux, exceptional, cu tapiterie din piele «tobacco», caroserie de culoare bej Tholonet, geamuri fumurii, precum si un pavilion decapotabil. Masina este echipata cu o cutie de viteze cu comanda hidraulica cu 4 rapoarte şi un motor de 1985 cm3.
  • un SM în versiune Coupé din 1971 care a aparţinut Majestatii sale, Hassan al II lea, Regele Marocului. Nuanta de auriu metalizat a caroseriei, placutele de inmatriculare specifice, tapiteria din piele naturala, aerul conditionat, radioul hi-fi Continental Edison (specific acestui model), geamurile fumurii şi farurile de ceata; toate aceste caracteristici il fac cu adevarat unic. Motorul este, la randul sau, unul exceptional: un Maserati V6.
  • Un SM versiune Coupé din 1972 de prima mana cu un exterior brun Scarabée si piele bej deschisin interior. Pe langa suspensia hidraulica automata, similara celei existente pe DS, modelul beneficiaza de asemenea, de directie asistata de tip DIRAVI, deosebit de inovatoare pentru o manevrabilitate de exceptie.

Nu in ultimul rand, modelul avangardist DS 3 CABRIO ULTRA PRESTIGE va fi expus alaturi de aceste modele legendare, insuflat de acelaşi material genetic ca si seriile DS si SM.

R Rétromobile se deschide publicului larg, miercuri 4 februarie 2015. Showroom-ul DS este situat în Pavilionul 1.

 

*Cluburile Amicales CITROËN alcatuite din Cluburile Amicales CITROËN Franta si Amicale Citroën Internationale sunt niste asociatii a caror misiune este aceea de a coordona alaturi de marcile CITROËN si DS actiunile cluburilor.

**Cluburile reprezentate de Rétromobile 2015 sunt: DS ID Club din Franţa; Idéale DS Franta; DS Club Révolution 55; Le Monde de la DS; SM Club de France; Euro SM Club; Club automobile André Citroën.