July 1, 2015

DS SI VIRGIN RACING SI-AU ANUNTAT PARTENERIATUL PENTRU CAMPIONATUL DE FORMULA E

Echipa Virgin Racing si marca DS si-au anuntat parteneriatul si crearea echipei DS Virgin Racing pentru sezonul 2015/2016 din Formula E, noul campionat FIA pentru vehicule electrice.

DS SI VIRGIN RACING SI-AU ANUNTAT PARTENERIATUL PENTRU CAMPIONATUL DE FORMULA E

Echipa Virgin Racing si marca DS si-au anuntat parteneriatul si crearea echipei DS Virgin Racing pentru sezonul 2015/2016 din Formula E, noul campionat FIA pentru vehicule electrice.

In contextul acestui nou parteneriat, marca DS isi va consacra intreaga expertiza tehnologica, pe care o detine in cercetarea si dezvoltarea masinilor de curse, echipei, prin divizia de Motorsport. Completata de strategia de dezvoltare a Virgin Racing Engineering, obiectivul Marcii este acela de a furniza pentru DS Virgin Racing experienta curselor, precum si expertiza in materie de design si integrare pentru a putea concura la cele mai inalte standarde si pentru a castiga campionatele.

Responsabilul echipei Virgin Racing Team, Alex Tai, a declarat in legatura cu parteneriatul: «Colaborarea noastra cu marca DS nu este doar un simplu parteneriat intre doua marci de renume, ci si un prilej exceptional de a arata intentia de a castiga campionatul de Formula E, FIA. De altfel, ne-am facut cunoscuta ambitia de a adopta cele mai noi tehnologii in domeniul Formulei E, contribuind astfel la evolutia tehnologica a vehiculelor de serie.»

Fondatorul Grupului Virgin, Sir Richard Branson, a adaugat: «Sunt extrem de incantat ca Virgin Racing si-a gasit in sfarsit un partener de renume cum este Marca DS. In sezonul 1, Formula E si-a aratat intentia cu privire la organizarea de curse spectaculoase, aproape de suporteri, in care orice echipa poate castiga. In acest moment sunt nerabdator sa urmez acest plan pentru sezonul 2 alaturi de partenerul nostru, marca DS, in atingerea obiectivului si anume acela de a castiga cat mai multe campionate. Sunt extrem de fericit ca Virgin Racing joaca un rol important in obiectivele urmarite de Formula E si anume acela de a atrage marii constructori de automobile in domeniul curselor auto, astfel incat, tehnologia dezvoltata sa fie utilizată si la autovehiculele pe care le putem conduce cu totii. Fara nicio indoiala, acest partenariat va repurta un real succes, atat in domeniul curselor cat si ca deschizator de drumuri in domeniul vehiculelor electrice din viitor.»

Yves Bonnefont, Director General al marcii DS, declara: «Participarea marcii DS la campionatul de Formula E cu partenerul nostru Virgin Racing se aliniaza perfect strategiei marcii. Impartasim pe deplin valorile adoptate de Formula E: tehnologie avangardista si apropierea fata de public. Experientele pe care le-am acumulat, gratie curselor, reprezinta factori cheie in strategia noastra de imbunatatire a tehnologiei dedicate direct clientilor nostri.»
Formula E este un nou campionat FIA ce reuneste vehicule complet electrice. Campionatul reprezinta viziunea asupra viitorului industriei auto pe parcursul urmatoarelor decenii, constituind în acelasi timp cadrul pentru cercetarea si dezvoltarea vehiculelor electrice, cresterea atractivitatii acestui segment şi promovarea sustenabilitatii. Functionand ca un «campionat deschis», aceasta serie ofera fabricantilor si constructorilor de automobile oportunitatea de a-si prezenta ultimele inovatii, in materie de energie electrica in domeniul competitiilor, respectand specificatiile tehnice stipulate de FIA.