October 16, 2015

OCTOMBRIE 2015: CELEBRAREA ANIVERSARII DE 60 DE ANI LA BORDUL UNUI DS

OCTOMBRIE 2015: CELEBRAREA  ANIVERSARII DE 60 DE ANI LA BORDUL UNUI DS

Aniversarea DS de 60 de ani: Marti, 6 octombrie 1955, această masina a fost prezentata pentru prima oara in cadrul Salonului Auto de la Paris, sub cupola Grand Palais. Cu ocazia acestei aniversari, marca DS impreuna cu Le Monde de la DS* a avut placerea de a oferi atat parizienilor cat si turistilor, ocazia unica de a calatori la bordul unui DS in inima Parisulul.

Marti, 6 octombrie 2015, Parisul a fost descoperit sau redescoperit la bordul unui DS de epoca
Pentru a celebra aniversarea DS alaturi de parizieni si turisti, marca DS, in parteneriat cu Le Monde de la DS, a avut placerea de a oferi un tur de 30 de minute la bordul acestei masini de legenda. 15 modele DS cu sofer au plecat de la Fontaines du Trocadéro, in fata turnului Eiffel, pentru a strabate strazile Parisului trecand prin fata Grand Palais, Champs-Elysées pentru a incheia calatoria la DS World Paris. Indragostitii de DS au putut admira peisajul parizian si au patruns in universul Marcii. Au putut chiar admira DS 21 Prestige utilizat de Michel Debré sau expozitia dedicata ‘Maison Fabre‘ ce aduce un omagiu maestrilor in confectionarea de manusi.

Marti, 6 octombrie 2015, DS a aparut la televiziune si pe retelele de socializare
Pentru a celebra cu cat mai multe persoane aceasta aniversare, marca a realizat, de asemenea, un spot publicitar difuzat pe principalele canale de televiziune la ore de varf. Un filmulet plin de emoţie ce prezinta marca DS atat din trecut cat si din prezent si care valorizeaza spiritul avangardist al acestor doua litere de legenda. O prezentare grafica a aparut, de asemenea, pe Tumblr.

6 octombrie 1955: nasterea unei legende
Marti, 6 octombrie 1955, DS 19 este prezentat pentru prima oara in cadrul Salonului Auto de la Paris la Grand Palais. La prima vedere DS pare venit dintr-o alta lume. Pentru toti contemporanii sai este o veritabila revelatie: o alura sculptata, finisaje elegante si o directie deosebit de manevrabila. Sistemul de distributie inoveaza ambreiajul, sistemul de franare, directia si schimbarea treptelor de viteza pentru un plus de confort, caracteristica definitorie a modelelor DS.

O masina avangardista care este vanduta chiar din prima zi in peste 12.000 de exemplare. Zece zile mai tarziu, la sfarsitul salonului, peste 80.000 de DS si-au gasit cumparator.

60 de ani mai tarziu, DS este inca in centrul atentiei!
DS a marcat, fara indoiala, viata a numerosi francezi. Pe tot parcursul existentei sale, a venit cu numeroase inovatii tehnologice ca: in 1967 odata cu introducerea farurilor directionale care se pivoteaza in functie de traiectoria drumului sau in 1969 cand a fost introdusa injectia electronica pentru un plus de performanta. Produsa atat in Franta cat si peste hotare, masina este exportata in toata Europa de Vest si aproximativ in toate tarile din Commonwealth inclusiv Canada, Australia precum si Statele Unite unde se bucura de un numar mare de fani. Eleganta si avangardismul au reprezentat principalele atuuri, astfel ca, pe parcursul a doua decenii, au fost vandute peste 1.456.115 exemplare.

Prezent in numeroase filme si seriale TV, atat in trecut cat si in prezent, aceasta masina a fost, de asemenea, preferata de numeroase personalitati si staruri de cinema precum si de industriasi si directori ai unor companii renumite.

DS este o masina care a purtat expertiza franţuzeasca pe inaltele culmi ale succesului din intreaga lume. Gratie liniilor sculptate DS obtine ‘Grand Prix de l’esthétique industrielle’, primul loc la design industrial, in cadrul Triennale de Milano din 1957 in timp ce criticul si scriitorul Roland Barthes o compara cu ‘o imensa catedrala gotica’. Gratie versiunii ‘Pallas’, lansata in octombrie 1964, DS devine un veritabil ambasador al rafinamentului frantuzesc. La sfarsitul anului 1999, este desemnata la Londra «cea mai frumoasa creatie mondiala a secolului XX».

Astazi DS constituie mostenirea exceptionala a Marcii DS
Infiintata oficial la 1 iunie 2014, marca DS urmareate sa duca istoria mai departe pentru ca cele doua litere sa fie, in continuare, un simbol al rafinamentului frantuzesc in industria auto din intreaga lume mult timp de acum incolo.

Cu ocazia celei de-a 60-a aniversari a DS, Marca a organizat numeroase evenimente in cadrul DS WEEK, din luna mai a acestui an. Evenimentul s-a desfasurat la Gradinile Tuileries, reunind duminca, 24 mai peste 700 de modele DS de epoca in inima Parisului. O reuniune de exceptie iniţiata de «Le Monde de la DS», o asociatie infiintata de cluburile de colectionari: DS Club Révolution 55, Idéale DS France, DS ID Club de France.

*Le Monde de la DS: asociatie infiintata de cluburile de colectionari: DS Club Révolution 55, Idéale DS France, DS ID Club de France