April 2, 2019

AL PATRULEA PODIUM CONSECUTIV PENTRU C3 WRC

ECHIPAJUL OGIER-INGRASSIA A TERMINAT PE LOCUL DOI IN CORSICA!

Atitudinea și încăpățânarea lui Sébastien Ogier și a lui Julien Ingrassia i-au ajutat să obțină cel de-al treilea podium din sezon în Corsica, performanță ce reprezintă cel de-al patrulea top trei în tot atâtea curse din 2019 pentru Citroen Total World Rally Team. Locul al doilea, câștigat cu greu, i-a dus la doar două puncte de liderii clasamentului general al piloților. Între timp, Esapekka Lappi și Janne Ferm s-au clasat pe locul șapte în general, ajutând la consolidarea celui de-al doilea loc ocupat de Citroën în clasamentul producătorilor și reușind să adune kilometri la bordul modelului C3 WRC pe speciale acoperite cu asfalt.

• Începând ultima zi de concurs cu un avans de doar 5.1 secunde în fața celor mai apropiați competitori, Sébastien Ogier și Julien Ingrassia și-au consolidat imediat locul al treilea prin extinderea avantajului lor la aproape treizeci de secunde până la sfârșitul specialei 13, prima și cea mai lungă etapă (31.85 km) a zilei. În Power Stage, desfășurată în zona idilică a văii Fango și cu apa albastră și cristalină a Mării Mediterane pe fundal, echipajul francez și-a arătat din nou spiritul de luptă pentru a marca cel de-al cincilea timp și pentru a colecta un punct bonus. Un incident neașteptat în etapa finală a dus la promovarea lor în cea de-a doua poziție. S-au apropiat astfel la doar două puncte de liderii campionatului mondial, ceea ce înseamnă că nu vor deschide drumul în următoarea rundă a WRC, în Argentina (25-28 aprilie).

• După ce s-au confruntat cu câteva probleme de setare pe speciala de deschidere și nu au reușit să facă ajustările corecte din cauza faptului că nu exista nici un punct de service la jumătatea distanței de concurs, sixtuplii campioni mondiali au realizat maximul de performanțe posibile terminând ziua pe pozția a șasea la general, la doar 10.2 secunde de locul al patrulea. Apoi au demonstrat un efort eroic în a doua zi pe ambele treceri peste speciala Castagniccia. Francezii s-au folosit de toate instinctele lor de atac pe drumurile murdare și degradate și de capacitatea lor de a produce un ritm rapid, reușind să obțină cel de-al treilea cel mai rapid timp la prima trecere și apoi cel de-al doilea cel mai rapid timp la cea de-a doua trecere. Aceste performanțe, în special, le-au permis să urce pe podium cu doar o etapă finală scurtă de parcurs.

• Terminând astfel pe locul doi la bordul modelului C3 WRC, Sébastien Ogier și Julien Ingrassia au obținut anul acesta al treilea podium din patru curse. Echipa Citroën Total World Rally Team a terminat pe unul din primele două trepte ale podiumului în toate cele patru raliuri din acest sezon, cu victorii în Monte-Carlo și Mexic (Ogier-Ingrassia), și pe locul doi în Suedia (Lappi-Ferm) și Corsica. Echipa și-a consolidat astfel locul al doilea în clasamentul general al producătorilor.

• Având de asemena probleme cu setările mașinii, Esapekka Lappi și Janne Ferm s-au trezit rapid într-o situație în care speranțele lor de a urca în clasament au fost spulberate. Aceștia au decis, prin urmare, să folosească kilometri rămași pentru a testa o serie de setări pentru C3-ul WRC pilotat și să adauge astfel kilometri la experiența de rulare pe asfalt. Perseverența lor a fost totuși recompensată la final cu locul șapte, rezultat ce a contribuit la rezultatele generale ale echipei.