CITROËN C3 WRC

Légende ci-dessous
CITROËN C3 WRC

UN NOU CAPITOL IN ISTORIA ECHIPEI CITROËN RACING

Din momentul in care a fost infiintata in anul 1919, CITROËN a impresionat intotdeauna cu capacitatea sa de a aborda si a dezvolta provocari indraznete, sportive. In 1950, modelele marcii au obtinut primele sale victorii majore in cursele de raliu, dar rezultatele din perioada contemporană au inceput sa devina vizibile cu adevarat la inceputul anilor 1980. In 2016, CITROËN a decis sa se intoarca la WRC cu Noul C3, simbolul ofensivei comerciale a brand-ului. Un nou capitol in aceasta poveste uimitoare este pe cale sa inceapa …

DESIGN PUTERNIC

CITROEN C3 WRCCITROEN C3 WRCForma robusta a noului Citroen C3 WRC si designul unic se fac remarcate instant. La fel ca in cazul noului hatchback de serie, C3 WRC aduce forte proaspete si energie, sustinute de formele puternice. Modificarile aerodinamice, care au fost posibile datorita noilor regulamentele mai puțin restrictive, au contribuit in mod activ la performanta masinii.

Bara de protectie din spate a fost proiectata pentru a favoriza eliminarea pietrisului si a zapezii pe suprafete mai putin aderente, iar formele aerodinamice se reflecta chiar si in liniile blocurilor optice din spate, desenate in stilul unic Citroën, 3D. Aliniat, pe acelasi nivel cu evacuarea, difuzorul spate ofera un plus de sportivitate prin eliminarea fluxului de aer care trece pe sub masina, iar eleronul dublu ofera o eficienta sporita, datorita barei de protecție, fiind astfel coborat cu 50mm in comparatie cu reglementarile anterioare.

 

DIN ORAS, PE CIRCUIT 

600x430_3Noul Citroën C3 dispune de dotari moderne si inovatoare pentru a face calatoria mai placuta. Descopera tehnologia ConnectedCAM Citroën™ (dotare optionala), cu camera full HD conectata, navigatie 3D cu comenzi vocale, camera video pentru marsarier, sistem de averitzare pentru depasirea involuntara a liniei continue sau sistem de monitorizare a unghiului mort.

Descopera noul CITROËN C3

NOUA MOTORIZARE PENTRU ECHIPA CITROËN RACING

600x430_5

“Cred ca putem spune despre Citroën C3 WRC ca detine in acest moment unul dintre cele mai performante propulsoare pe care compania le-a produs vreodata. Dupa ce am concurat la WTCC, suntem total pregatiti sa participam si la urmatorul nivel in ceea ce priveste cursele de raliu.

Cadrul regulamentului GRE este strict, dar ne ofera suficienta libertate pentru ca noi solutii tehnice sa fie implementate. Am optat pentru o varianta extrem de curajoasa, radicala (pe care, evident, nu o voi face publica aici)! Dar suntem foarte mandri de rezultate, in special datorita nivelului redus al fortelor de frecare. Este cu adevarat interesant faptul ca toate aceste beneficii se vor concretiza in viitorul apropiat in cadrul intregii game Citroën.”
Patrice Davesne, Manager Motorizari

Descopera noul CITROËN C3

 

DATE TEHNICE

Sasiu
Structura Modelul C3, de serie, cu ranforsari
Caroserie Otel si fibra din material compozit
Motorizare
Tip 1.6 litri, cu injectie directa
Capacitate 1600 cc
Putere maxima 380 CP / 6000 rpm
Cuplu maxim 400 CP / 4500 rpm
Sistem de alimentare Injectie directa, controlata prin sistem Magneli Marelli
Sistem de tractiune
Tip Tractiune integrala
Ambreiaj Disc dublu din material metalo-ceramic
Cutie de viteze 6 viteze secventiala
Control Semi-automat, cu padele pe volan
Diferential Mecanic in partea frontala si autoblocant pe spate
Frane
Fata Discuri ventilate, de 370 mm (utilizate pentru suprafete cu asfalt) si de 300 mm (utilizate pentru suprafete cu pietris)
(etrieri cu 4 pistoane) – racire cu apa
Spate Discuri ventilate, de 330 mm (utilizate pentru suprafete cu asfalt) si de 300 mm (utilizate pentru suprafete cu pietris)
(etrieri cu 4 pistoane)
De mana Controlata hidraulic
Suspensie
Tip McPherson
Amortizoare dezvoltate de echipa Citroen Racing
Roti
Asfalt jante 8 x 18 inch, cu pneuri Michelin
Pietris si zapada jante 7 x 15 inch, cu pneuri Michelin
Dimensiuni, greutate si capacitati
Lungime 4.128 mm
Latime 1.875 mm
Ampatament 2.540 mm
Latime pneuri 1.670 mm
Capacitate rezervor 75 l
Greutate 1190 kg minim, 1350 kg maxim (cu echipaj, conform regulamentului)