September 17, 2017

CITROËN C3 R5 incepe testele

Dupa un an de cercetare, calcule si exercitii de design, Citroën Racing prezinta primele teste pentru dezvoltarea noului C3 R5. 100% un produs nou, Citroën isi propune sa stabileasca noi recorduri in segmentul sau, cu modelul C3 R5.

Incepand cu anul 2013, regulile aprobate de Federatia Internationala de Automobilism au condus la aparitia unei noi generatii de masini de raliu. Proiectate de echipe private si piloti, aceste produse low-cost sunt frecvent numite “mini-WRC” datorita specificatiilor tehnice: tractiune integrala, motor turbo cu injectie 1.6, 280 CP, transmisie secventiala… “Stalpul de rezistenta” al echipei Citroën Racing, C3 R5 va intra in curand in cursa!

Designul modelului Citroën C3 R5 s-a conturat incepand de anul trecut. Pe langa munca depusa pentru dezvoltare, echipa de ingineri si designeri a testat toate componentele, in conditii reale, pe langa probele din simulator.

Citroen C3 WRC C5

“Dupa prima iesire cu masina pe traseu, putem spune ca suntem foarte aproape de rezultatele propuse. Aceste teste se desfasoara pe diferite suprafete de rulare, pentru a proba rezistenta masinii si pentru optimizarea detaliilor”explica Pierre Budar, Director al Departamentului de vehicule competitive. Exista o legatura directa intre C3 R5 si C3 WRC: caroseria fiind proiectata de aceeasi ingineri. Aceleasi solutii tehnice au fost preluate si adaptate standardelor impuse cat si productiei limitate a lui R5. Similar, propulsorul a fost dezvoltat intern, pornind de la motorul masinii de serie, cu performante si fiabilitate duse la maxim. Rezultatul se concretizeaza intr-un produs omogen, capabil sa satisfaca ambitia clientilor care vor alege un Citroën C3 R5.

Citroen C3 R5

Dupa aceasta sesiune de teste, Citroën Racing va continua sa verifice rezultatele modelului C3 R5 atat pe asfalt cat si pe macadam, cu piloti diferiti, pentru a dezvolta impreuna un produs versatil. Aprobarea din partea FIA ​​va fi finalizata in 2018.