December 21, 2016

CITROËN C3 WRC – REVENIREA MARCII LA CURSELE DE RALIU

Cu o lună înainte de Campionatul FIA World Rally din 2017 care se va desfăşura la Monte-Carlo, Citroën Racing dezvăluie, oficial, noul Citroën C3 WRC, la Abu Dhabi.

De când a fost înfiinţată, în 1919, marca CITROËN a impresionat dintotdeauna cu capacitatea sa de a face faţă şi de a se evidenţia prin provocări sportive îndrăzneţe. În anii 50, modelele mărcii şi-au revendicat primele victorii importante în cadrul raliurilor. Totuşi, abia la începutul anilor 80 a început cu adevărat perioada de glorie. În 2016, CITROËN s-a hotărât să revină în WRC cu noul C3, simbol al ofensivei comerciale a mărcii. Un nou capitol în această poveste extraordinară urmează să înceapă….

UN DESIGN CARE INSPIRĂ FORŢĂ

Designul puternic al noului Citroën C3 WRC şi arhitectura sa unică sunt impresionante. La fel ca C3-ul de serie, WRC emană prospeţime şi energie, susţinute de către robusteţea sa. Schimbările aerodinamice, care au fost posibile datorită reglementărilor mai puţin restrictive, contribuie în mod activ  la performanţa maşinii.
600x430_1Spoilerul spectaculos completează sistemul aerodinamic al mașinii și constă într-un ansamblu de secțiuni, pe două nivele. Pentru mai multă eficienţă, bara din spate este repoziţionată şi ridicată cu 50mm în comparaţie cu standardele modelului anterior.

DIN ORAŞ LA TRASEUL DE COMPETIŢIE
Asemenea C3-ului de serie, designul puternic şi structura unică a noului Citroën C3 WRC impresionează de la prima vedere. Noul Citroën C3 WRC a împins limitele la toate aspectele. Un prim exemplu este raportul greutate / putere obținut de echipa de ingineri Citroën Racing “, de 3.1 kg / CP, în comparație cu 3,8 ca în cazul predecesorului său.600x430_3