October 10, 2017

CITROËN RACING: CASTIGATOR LA RALIUL SPANIEI

Odată cu victoria lui Kris Meeke/Paul Nagle și a șasea poziție obținută de Stéphane Lefebvre/Gabin Moreau, Citroen Total Abu Dhabi WRT a avut cel mai bun weekend de la începutul anului. Cu ocazia singurului raliu mixt al sezonului, echipa condusă de Yves Matton a reușit să demonstreze potențialul modelului C3 WRC pe toate suprafețele de rulare și să confirme meritele pentru eforturile din ultimele luni.

Raliul Spaniei a inceput cu un start pe asfalt, iar acest context a influentat atat traiectoria cursei cat si rezultatele pilotilor.

Aceasta ecuatie complexa, sensibila la tipurile suprafetei de rulare, temperatura, umiditate si anvelope, a facut ca lupta sa reduca numarul pilotilor capabili sa performeze.

757x426_WRC_Espagne_VISUEL 1

Cu aceasta formula castigatoare Kris Meeke, a obtinut cel mai bun timp in a doua etapa, locul 5 in a treia etapa (din cauza caldurii care a afectat pneurile), iar in etapa a-V-a a fost cel mai rapid, coborand pe pozitia a treia in clasamentul general, alaturi de modelul C3 WRC.

Dupa o pauza lunga, Stéphane Lefebvre s-a intors in cursa, experimentand un start mai greu si un traseu necunoscut. Fara a face vreo greseala, tanarul francez reuseste sa reduca diferenta fata de pilotii de referinta in a doua etapa.

Aceasta situatie i-a permis sa diminueze riscurile in cele mai critice segmente de drum, desi traseul a facut ca lupta dintre piloti sa fie extrem de stransa. Cu toate acestea liderul grupului a reusit sa se distanteze spre final iar Kris Meeke s-a apropiat la 13” de Sébastien Ogier si la 14”5 de Ott Tänak.

La fel ca in ziua precedenta, Stéphane Lefebvre a participat experimentand noul traseu. Profitand de un mod de condus echilibrat, aceasta alegere i-a ridicat nivelul de concentrare, parcurgand tot drumul fara greseala. La sfarsitul celei de-a doua etape, pilotul a fost al optulea.