May 5, 2014

CITROËN Traction Avant aniverseaza 80 de ani

18 Aprilie 1934. CITROËN prezinta 7A, o masina ce va marca istoria automobilismului de epoca prin numeroasele sale inovatii, printre care si tractiunea fata, sau Traction Avant in franceza, inovatie ce va da si numele acestui model.

Trei oameni talentati au dat nastere acestei masini legendare lansate in 1934: André Citroën, inginerul André Lefèbvre si designer-ul Flaminio Bertoni. Obiectivul a fost foarte ambitios: crearea unei masini economice, confortabile si inovatoare.

Proiectat, testat, dezvoltat si lansat in doar 18 luni, Traction Avant este un exemplu stralucit al geniului acestor trei oameni.

80 de ani mai tarziu, Traction Avant continua sa fie in atentia pasionatilor de automobilism. Pentru a sarbatori cei 80 de ani de existenta, CITROËN HERITAGE va lua parte la o serie intreaga de evenimente dedicate acestui revolutionar model.

Din martie pana la sfarsitul lunii iunie, un TRACTION AVANT unic va fi in centrul atentiei in cadrul expozitiei “My Citroën Aventure” de la showroom-ul international C_42 de pe Champs-Elysées din Paris: TRACTION AVANT Sans Frontières 11BL din 1955.