Voir le contenu
AG2R Citroën team

ECHIPA CITROËN AG2R

UN PARTENERIAT MAJOR ÎN CICLISM

De mai bine de 100 de ani, Citroën a construit o poveste fabuloasă alături de clienții săi, contribuind la viața de zi cu zi și la mobilitatea acestora. În ianuarie 2021, alături de AG2R La MONDIALE, Citroën a devenit co-partener și sponsor al echipei lui Vincent Lavenu. Acest parteneriat, care poartă noua și unica semnătură “Roulons ensemble” (“Mergem împreună”) transmite un mesaj puternic. În anul 2022, Citroën reînnoiește întreaga flotă a echipei cu vehicule noi.

CITROËN

O MARCĂ POPULARĂ

Încă de la înființarea sa, Citroën a fost întotdeauna o marcă populară, aproape de oameni. Ciclismul întruchipează perfect această apropiere: reunește un număr foarte mare de oameni, de toate vârstele, din multe țări ale lumii. Prin urmare, implicarea mărcii Citroën în ciclism este foarte naturală.

AG2R LA MONDIALE

UN PARTENER DE LUNGĂ DURATĂ AL ECHIPEI LUI VINCENT LAVENU

AG2R LA MONDIALE, anterior AG2R Prévoyance, a lucrat împreună cu Vincent Lavenu și echipa sa timp de 24 de ani. Prin acceptarea Citroën în calitate de co-partener, începe un nou capitol în istoria echipei, care se numește AG2R CITROËN TEAM din ianuarie 2021.

ECHIPA AG2R CITROËN TEAM

O ECHIPĂ FRANCEZĂ CU O DIMENSIUNE INTERNAȚIONALĂ

AG2R CITROËN TEAM este formată din 29 cicliști de nouă naționalități diferite: șaptesprezece francezi, cinci belgieni, un luxemburghez, un elvețian, un italian, un finlandez, un austriac, un australian și un american. Echipa împărtășește valorile Citroën - îndrăzneală, performanță și deschidere – cu administrația sa și cu pasionații de ciclism în general. Recentul parteneriat îi va permite să intre într-o nouă etapă în dezvoltarea sa și să participe la cele mai mari curse ale turneului mondial.

TRICOU UNIC ȘI ÎNDRĂZNEȚ

IDENTITATEA ECHIPEI

Crearea noii identități grafice a echipei CITROËN AG2R a reprezentat un moment esențial în colaborarea dintre Citroën, AG2R LA MONDIALE și echipa lui Vincent Lavenu. Proiectul a durat cinci luni. Designul tricoului nu s-a limitat la o alăturare a mărcilor. A reprezentat o adevărată provocare pentru cele trei părți, care au ales o abordare grafică puternică și unică, care iese în evidență din pluton cu siguranță. Ilustrează perfect îndrăzneala, alianța și ambițiile comune ale partenerilor.

NOI MODELE CITROËN PE ȘOSELE

PENTRU A SPRIJINI CICLIȘTII

Echipa CITROËN AG2R beneficiază de o flotă nouă de 26 de vehicule, care răspunde pe deplin nevoilor echipei în ceea ce privește spațiul de la bord, confortul, eficiența și fiabilitatea.

Noua flota este formată din următoarele vehicule:

Nouă Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid, zece Citroën C5 X Plug-in Hybrid și șapte Citroën SpaceTourer.

 

PROGRAM DE FORMARE

SUCCES LA NIVEL SPORTIV ȘI UMAN

De peste 20 de ani, programul de formare a echipei lui Vincent Lavenu identifică talentele, le antrenează și le ajută să se dezvolte și să se pregătească pentru viitor. Are trei obiective majore: bunăstarea sportivilor, dezvoltarea ciclismului și succesul sportiv. Programul cuprinde în prezent:

  • AG2R CITROËN U19 TEAM, echipa de juniori în Voiron (Isère);
  • AG2R CITROËN U23 TEAM, echipa de rezerve în Chambéry (Savoie).

Bazat pe un model unic, programul de formare înseamnă că cei mai buni candidați francezi și internaționali nu trebuie să aleagă între sportul de nivel înalt și învățământul superior continuu.