October 28, 2019

ECHIPA CITROËN SE CONCENTREAZĂ DEJA PE SEZONUL 2020

Raliul Spaniei - RallyRACC Catalunya Costa Daurada, editia a 55-a (24 - 27 octombrie 2019)

După ce speranțele lui Sébastien Ogier și Julien Ingrassia au fost spulberate de o problemă hidraulică pe SS2, Citroën Total World Rally Team - cu un C3 WRC ce a arătat, fără îndoială, progrese semnificative pe asfalt - nu a putut să-i împiedice pe rivali să revendice ambele titluri mondiale în acest weekend.

După un început foarte bun vineri, în deschiderea raliului ce a avut loc pe macadam, câștigând prima probă specială, Sébastien Ogier și Julien Ingrassia și-au văzut apoi năruite șansele la victorie din cauza unei probleme hidraulice pe următoarea specială. S-au concentrat apoi pentru a ajunge la finalul zilei în cea mai bună poziție posibilă. După ce sâmbătă s-au clasat pe locul 8, confirmând progresul modelului C3 WRC pe asfalt prin timpii obținuți, aceștia au continuat să testeze pe parcursul zilei de duminică, vizând evoluțiile viitoare pe această suprafață.

Din păcate, eforturile lor nu au fost suficiente pentru a-i împiedica pe Ott Tänak și Martin Järveoja să câștige titlurile mondiale decicate piloților și co-piloților. Echipa Citroën Total World Rally își va îndrepta acum atenția către sezonul 2020, hotărâtă să-i permită lui Sébastien Ogier și Julien Ingrassia lupte pentru primul loc. Echipa va aborda etapa finală a sezonului din Australia (14-17 noiembrie) cu aceeași motivație, dar și cu intenția clară de a încheia sezonul 2019 – în care a bifat deja unsprezece podiumuri și trei victorii – în stil mare.