May 7, 2014

NOUL CITROEN C1

Transforma orasul in spatiu de joaca

DESCOPERĂ PARTEA FRUMOASĂ A ORAŞULUI!

Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, din 2014, CITROEN a prezentat în premieră mondială noul CITROEN C1. Agilă şi dezinvoltă, citadina este disponibilă în versiuni cu 3 şi 5 uşi, precum şi în varianta decapotabilă Airscape.

Prin personalitatea sa puternică, noul CITROEN C1 aduce un răspuns optimist cerințelor de mobilitate urbană şi reflectă procesul de reînnoire al Mărcii.

Citadina se caracterizează prin:

– design accentuat cu linii dinamice şi grilă frontală atractivă, datorită formei inconfundabile a farurilor sale. Versiunile bi-ton şi interioarele viu colorate subliniază caracterul său îndrăzneț, care amplifică bucuria de a trăi. Noul C1 este cu siguranţă un membru al familiei noilor autovehicule CITROËN. Cu stilul său unic şi un look irezistibil, acesta atrage atenţia încă de la prima privire;
– confort sporit în viaţa de zi cu zi, prin dimensiunile sale compacte (de numai 3,46 m), manevrabilitate sporită (cu o rază de bracaj de 4,80 m), care îi permite să se strecoare foarte uşor în oraș;
– tehnologii utile, menite să simplifice viaţa, cu echipamente uşor de utilizat, precum tableta tactilă de 7’’ sau tehnologia Mirror Screen, care permite copierea şi executarea aplicaţiilor de pe smartphone-ul dumneavoastră prin intermediul tabletei tactile. De asemenea, noul CITROËN C1 poate fi dotat cu un sistem de acces şi pornire keyless, o cameră video pentru marşarier, precum şi cu un sistem eficient de pornire în rampă, pentru un plus de siguranţă;
– cost de utilizare optimizat datorită greutăţii reduse de numai 840 kg şi a motorizărilor pe benzină de ultimă generaţie, care îi permit să atingă cel mai bun nivel din segmentul său în ceea ce priveşte consumul (3,8 l/100 km) şi emisiile de CO 2 (88 g/km).

DESIGN IREZISTIBIL

Noul CITROËN C1 este disponibil în versiuni cu 3 şi 5 uşi, precum şi în variantele hatchback şi Airscape cu plafon retractabil, din material textil, acționat electric. Stilul său dinamic şi energic este accentuat de continuitatea vizuală dintre parbriz şi geamurile laterale, cadrul de culoare neagră a parbrizului şi, în funcţie de echipare, de ornamentele cromate de la nivelul geamurilor laterale.

Noul CITROËN C1 este un autovehicul cu design dezinvolt şi o expresie irezistibilă, iar personalitatea sa puternică atrage atenţia, manifestând o atracţie imediată.

Citroen C1

Culori atrăgătoare

Citadina adoptă opt culori exterioare moderne, de la negru Caldera, albastru Smalt, gri Gallium sau Carlinite şi până la alb Lipizan, albastru Lagoon, roşu Scarlet sau Jelly. Şi pentru un plus de stil aveţi la dispoziţie versiunile bi-ton cu pavilion albastru Lagoon, gri Gallium sau negru Caldera. De asemenea, versiunile decapotabile Airscape vă oferă posibilitatea de a alege o culoare de plafon diferită de aceea a caroseriei.

Iar pentru a desăvârşi imaginea sa de autovehicul citadin, modern şi trendy, acesta poate fi echipat cu capace de 14’’ sau 15’’, precum şi cu jante din aliaj de 15’’ diamantate.

CONFORTUL ŞI PLĂCEREA DE ZI CU ZI

Noul CITROËN C1 propune o nouă perspectivă asupra oraşului şi a constrângerilor urbane. Obiectivul său este acela de a transforma oraşul în propriul teren de joacă.

Versiunea Airscape: profitaţi de fiecare clipă!

Noul CITROËN C1 cu plafon retractabil vă dezvăluie o perspectivă unică asupra oraşului şi creează impresia de evadare continuă. Versiunea Airscape, disponibilă atât în versiunea cu 3 uşi cât şi în cea cu 5 uşi este o adevărată exclusivitate în acest segment. Plafonul retractabil realizat din material textil, ușor, cu dimensiuni generoase (l 800 mm x L 760 mm) este simplu de utilizat, fiind dotat cu comandă electrică.

Dimensiuni compacte pentru o agilitate sporită

Noul CITROËN C1 este conceput să transporte până la 4 adulţi în condiţii de confort optim, datorită spaţiului interior vast. Modelul îşi păstrează dimensiunile compacte atât în varianta cu 3 uşi cât şi în cea cu 5 uşi: lungime 3,46 m, lăţime 1,62 m, înălţime 1,45 m. Astfel, noul C1 rămâne un autovehicul urban polivalent și unul dintre cele mai compacte de pe piaţă. Dimensiunile sale reduse şi servodirecţia electrică îi conferă o agilitate şi o manevrabilitate sporite, cu o rază de bracaj optimă de numai 4,80 m.

Spaţii de depozitare şi echipamente care fac viaţa mai uşoară

Noul CITROËN C1 dispune de numeroase spaţii practice de depozitare, inteligent repartizate pretutindeni în interior: suport de pahar, torpedou închis pentru un plus de siguranţă, un autovehicul cu adevărat ergonomic, conceput pentru a vă uşura viaţa de zi cu zi. Portbagajul funcţional de 196 de litri este practic şi uşor de accesat, datorită raftului din spate care se ridică la deschiderea hayonului, volumul putand fi extins până la 780 L prin rabatarea scaunelor din spate. Totodată citadina dispune de echipamente de confort interior precum sistemul de climatizare, scaunele cu încălzire sau, pentru versiunea cu 3 uşi, funcţia de memorare a poziţiei scaunelor din faţă.

Îmbinarea confortului cu ţinuta de drum

În comparaţie cu generaţia precedentă, noul C1 este dotat cu o nouă punte spate mai uşoară cu 4 kg, noi arcuri de suspensie, amortizoare performante şi o nouă bară stabilizatoare de dimensiuni mai mari, pentru un plus de siguranță și confort. Servodirecţia electrică îmbină precizia cu plăcerea la volan, conducerea autovehiculului devenind în acelaşi timp uşoară, agreabilă şi precisă, atât în oraş cât şi în afara acestuia. Anvelopele cu rezistenţă foarte scăzută la rulare şi dimensiuni compacte (de 14 şi 15 inchi) permit o frânare optimă şi un consum de carburant redus.

TEHNOLOGII PRACTICE

Interfaţă tactilă conectată

Noul CITROËN C1 dispune de tehnologii intuitive. Astfel, acesta poate fi echipat cu o tabletă tactilă de 7’’ care grupează toate funcţiile multimedia (radio, telefon, video player, computer de bord).

Niciodată singur, mereu online!

Noul C1 se caracterizează de asemenea printr-o conectivitate extinsă graţie tehnologiei Mirror Screen. Ecranul tactil de 7’’ permite copierea şi utilizarea aplicaţiilor de pe smartphone-ul dumneavoastră. Pentru activarea sincronizării trebuie doar să verificaţi compatibilitatea smartphone-ului, să instalaţi aplicaţia care permite schimbul de date şi să-l conectaţi la port-ul USB al autovehiculului.

Tehnologia la dispoziția ta!

C1 dispune de o cameră video pentru marşarier care transmite imagini direct pe tableta tactilă de 7’’. Modelul urban beneficiaza şi de un sistem de acces/pornire keyless. Această tehnologie permite accesul în autovehicul şi demararea fără utilizarea cheii, sistem prezent la autovehiculele din segmentul premium, simplificând viaţa utilizatorilor săi. O altă tehnologie practică este funcţia de asistenţă la pornirea în rampă Hill Assist, disponibilă ca dotare standard. Această caracteristică se poate dovedi indispensabilă în oraş, de exemplu la ieşirea din parcările subterane. Tehnologia asigură menţinerea automată timp de 2 secunde a autovehiculului în stare de frânare şi permite astfel redemararea cu uşurinţă în pantele cu o înclinaţie mai mare de 3%.

COSTURI DE UTILIZARE OPTIMIZATE

Noul CITROËN C1 reprezintă o opţiune inteligentă şi din punct de vedere economic, datorită preţului de achiziţie accesibil şi costurilor de utilizare optimizate. Greutatea sa de numai 840 kg, anvelopele cu rezistenţă foarte scăzută la rulare şi motorizările eficiente de ultimă generaţie îi permit să afişeze un consum de 3,8 l/100 km şi costuri de întreţinere reduse.

Motorizări eficiente

Noul CITROËN C1 dispune de 2 motorizări pe benzină de ultimă generaţie. Motorizarea VTi68 S&S cu transmisie manuală în 5 trepte în combinaţie cu tehnologia Stop&Start şi un pachet aerodinamic special permit poziţionarea noului CITROËN C1 la un nivel optim din punctul de vedere al consumului (3,8 l/100 km) şi al emisiilor de CO 2 (88 g/km). Motorizarea VTi 68 CP este disponibilă şi cu o cutie de viteze pilotată – ETG (Efficient TronicGearbox). Cutia de viteze în 5 trepte beneficiază de o cursă optimizată a levierului, care permite un control mai bun, o pornire lină şi o manevrabilitate sporită. Noul CITROËN C1 este disponibil şi cu motorizarea PureTech 82. Produs în Franţa, acest motor cu 3 cilindri pe benzină de 1,2 litri şi 82 CP utilizează tehnologii inovatoare, eficiente şi economice, afişând un consum de 4,3 l/100 km şi emisii de CO 2 de 99 g/km. Cu un cuplu de 116 Nm şi o accelerare de la 0 la 100 km/h în 11 secunde, această motorizare contribuie la capacitatea noului CITROËN C1 de a se deplasa uşor chiar şi în afara oraşului.