November 9, 2017

NOUL CITROËN C3 AIRCROSS

Siguranta de 5 stele la testele Euro NCAP si 20.000 de comenzi in Europa

Cu peste 20.000 de unitati vandute in Europa, de la data lansarii pana in prezent, noul SUV compact Citroën C3 Aircross a obtinut 5 stele de siguranta la testele Euro NCAP.

Cu noua sa formă unică și o atitudine plină de forță și prospețime, Noul SUV compact Citroën C3 Aircross a totalizat deja mai mult de 20,000 de comenzi în Europa. Clienții sunt seduși de habitaclul care beneficiază de know-how-ul unic al Citroën în materie de spațiu la bord, modularitate și luminozitate. Oferind confort și siguranță la un nivel înalt, noul model este dotat cu 12 sisteme moderne de asistență la condus și patru tehnologii de conectivitate. În plus, acesta a primit cinci stele la testările Euro NCAP. Acest lucru este sinonim cu garanția liniștii pentru pasagerii noului SUV, precum și cu ușurința deplasării în mediul urban, dar și pe șosele, grație tehnologiei Grip Control cu funcția Hill Assist Descent.

Lansat în luna octombrie, Noul Citroën C3 Aircross a totalizat deja mai mult de 20 000 de comenzi în Europa, dintre care peste 12 000 sunt lansate în Franța. Produsul a avut un succes remarcabil în ceea ce privește vânzările, o performanță și mai remarcabilă, întrucât C3 Aircross încă se află în curs de lansare pe majoritatea piețelor cheie și a primit aprecieri pentru nivelul său de securitate ridicat. Mai mult, modelul C3 Aircross tocmai a obținut cinci stele la rigurosul program de evaluare Euro NCAP 2017. Un scor care confirmă numeroasele calități, pe lângă puterea de atracție a acestui veritabil SUV compact!

NOUL C3 AIRCROSS SUV COMPACT: 5 STELE LA Euro NCAP

Noul Citroën C3 Aircross, care poate găzdui confortabil până la cinci pasageri datorită lungimii sale de 4.15, se impune la capitolul securitate primind scorul maxim la ultimele teste organizate în 2017 de Euro NCAP. Noul model a obținut ratingul de cinci stele grație performanțelor bune înregistrate la toate categoriile, un succes al proiectării din punctul de vedere al securității pasive și securității pietonilor, dar și al nivelului înalt al tehnologiilor de asistență la condus.

Acest rating, ale cărui puncte sunt detaliate mai jos, recompensează munca depusă în conceperea Noului Citroën C3 Aircross, dar și multitudinea de echipamente care asigură confortul și securitatea acestui SUV compact.

 • Protecția pasagerilor adulți: 32.6 puncte, sau 85%

Impactul frontal cu o barieră = 7.8 puncte din 8 8

Impactul frontal cu un perete = 7.7 puncte din 8

Impactul lateral = 8 puncte din 8

Impactul cu un stâlp = 7.5 puncte din 8

Whiplash = 1.6 puncte din 3

Conceput ca un adevărat spațiu de locuit, prietenos și vesel, modelul C3 Aircross oferă un mediu sigur. La volan, C3 Aircross demonstrează dimensiunile sale de SUV compact și manevrabilitatea excelentă. Șoferul și pasagerii se simt în siguranță și se bucură la bord de o protecție la cel mai înalt nivel.

 • Protecția pasagerilor copii: 40.5 puncte sau 82%

Adresându-se cuplurilor tinere, părinților tineri sau bunicilor, Noul C3 Aircross SUV COMPACT se distinge prin excelenta protecție a copiilor.

 • Protecția pietonilor: 27.0 puncte sau 64%

Agil în mediul urban, dar și dotat cu aptitudini pentru toate drumurile, fiind un mijloc de evadare, Noul C3 Aircross SUV Compact răspunde cerințelor unui mod de viață modern și asigură o protecție impresionantă a pietonilor.

 • Sisteme de asistență: 7.2 puncte sau 60%

Ghidat de programul Citroën Advanced Comfort®, designul Noului Citroën C3 Aircross SUV Compact a fost conceput pentru a face fiecare deplasare mai ușoară și mai sigură, datorită tehnologiilor intuitive care asigură liniștea și siguranța la bord. Modelul este echipat cu nu mai puțin de 12 tehnologii de asistență la condus și de siguranță care facilitează utilizarea de zi cu zi.

NOUL C3 AIRCROSS SUV COMPACT: 12 SISTEME DE ASISTENȚĂ LA CONDUS

 • Funcția Grip Control® cu tehnologia Hill Assist Descent (opțional pe modelul Shine): pentru un condus adaptat tuturor tipurilor de drumuri și o viteză redusă chiar și în pantele foarte înclinate.
 • Active Safety Brake cu alertă sonoră și vizuală: pentru a reduce sau a evita riscul de coliziune cu vehiculul din față prin frânare automata, în locul șoferului. Camera multifuncțională instalată în partea de sus a parbrizului detectează obstacole precum un vehicul care rulează în același sens sau este staționat sau pietonii care traversează în fața vehiculului.  De la 5 până la 85 km/h, senzorul activează automat frânarea atunci când detectează un risc de coliziune. Și de la 5km/h până la viteza maximă, acesta activează o alertă sonoră și vizuală la detectarea unui risc de coliziune.
 • Head-up display color: oferă șoferului informații utile cu privire la condus în câmpul său vizual. Proiectate în culori pe o suprafață retractabilă, informațiile (privind viteza, setările efectuate prin cruise control și limitatorul de viteză, indicatorul de navigație) sunt accesibile în mod continuu, fără ca șoferul să își mute privirea de la drum.
 • Sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere și recomandări (standard): oferă șoferului informații privind indicatoarele de limitare a vitezei prin intermediul panoului de instrumente, pentru ca acesta să înregistreze viteza ca setare pentru cruise control și limitatorul de viteză.
 • Fază lungă inteligenta: pentru conducerea mai sigură pe timpul nopții, acest sistem schimbă în mod automat între faza lungă și cea scurtă în funcție de luminozitate și condițiile de trafic.
 • Cameră video de marșarier Top Rear Vision: pentru o viziune extinsă și manevre mai ușoare. Atunci când șoferul cuplează în marșarier, camera afișează pe ecranul tactil de 7ʺ vederea din spate a vehiculului suplimentată de puncte de culoare de referință în funcție de aproprierea de orice obstacol, precum și o imagine reconstituită care arată o vedere de 180° a ceea ce este în spatele vehiculului.
 • Tehnologie Park Assist: manevrele de parcare devin mai relaxante, mai ușoare și mai sigure. Park Assist este un sistem activ de asistență la parcarea paralelă și perpendiculară. Atunci când este folosit de către șofer, detectează în mod automat un spațiu, apoi controlează manevrarea volanului pentru o parcare în condiții de siguranță. Tot ce trebuie să facă șoferul este să cupleze în marșarier, să accelereze și să frâneze.
 • Alertă la depășirea benzii de circulație: pentru a lupta cu momentele de neatenție la volan la peste 60 km/h. Sistemul detectează orice trecere accidentală peste marcajele continue sau întrerupte cu indicatorul neactivat și atenționează șoferul cu un semnal sonor și un mesaj pe panoul de instrumente.
 • Sistem de monitorizare a unghiului mort: avertizează șoferul cu privire la prezența unui vehicul în unghiul mort printr-un simbol în oglinda exterioară.
 • Sistem de Asistență pentru Șofer: sistemul monitorizează comportamentul șoferului prin intermediul unei camere cu funcții multiple montate în partea superioară a parbrizului și alertează șoferul în privința scăderii vigilenței. Acest sistem evaluează nivelul de atenție a șoferului prin identificarea diferențelor de traiectorie față de marcajele rutiere. Este adaptat în mod special pentru drumurile expres la viteze de peste 65 km/h.
 • Coffee Break Alert (standard): șoferii sunt avertizați atunci când e timpul să ia o pauză după ce au condus două ore la viteze de peste 70 km/h.
 • Acces și pornire fără cheie: sistem care permite șoferului să închidă, să deschidă și să pornească vehiculul fără să folosească cheia în mod direct. Mașina recunoaște șoferul pe măsură ce acesta se apropie, cu cheia asupra lui.

O altă tehnologie de conectivitate la bordul Noul SUV C3 Aircross este serviciul pentru apeluri de urgență Citroën Connect Box cu Pachet SOS & assistance, care conectează șoferii la o platformă specializată de asistență în caz de pană sau accident.

Disponibil începând cu 13.000 de Euro, cu TVA (oferta de lansare), Noul Citroën C3 Aircross poate fi descoperit și testat în rețeaua națională Citroën.