July 2, 2015

PSA Peugeot Citroën castiga Premiul International Motorul Anului 2015

PSA Peugeot Citroën a castigat premiul “The International Engine of the Year Award” pentru motorul in 3 cilindri Pure Tech. Premiul de Motorul Anului la categoria motoarelor cu cilindree de 1L - 1,4L acordat motorului in 3 cilindri turbo PureTech, dezvoltat de PSA Peugeot Citroën, incununeaza succesul motorului fabricat deja in peste 100 000 exemplare in centrul industrial din Douvrin (Pas-de-Calais).

Premiul “The International Engine of the Year Award” a fost acordat de publicatia britanica “EngineTechnology International” la Sttugart, in Germania.

Gama de motorizari in 3 cilindri PureTech, deosebit de performanta, cu o reducere in medie de aproximativ 18% a consumului si nivelului de emisii CO2 comparativ cu gama de motorizari anterioara, include versiunile de 1L si 1,2L fabricate la Trémery (Moselle) din 2012, cu o capacitate de productie de 640.000 motoare pe an si versiunile turbo de 1,2L fabricate din 2014 la Française de Mécanique cu o capacitate de productie de 320.000 unitati pe an si in China la fabrica din Xiangyang cu o capacitate de 200.000 motoare pe an.

Pentru a raspunde cererii puternice de motorizari turbo PureTech ce echipeaza modelele varf de gama, PSA Peugeot Citroën a anuntat in martie 2015, in cadrul unui eveniment la care a participat si Presedintele François Hollande, suplimentarea capacitatii de productie cu 200.000 unitati pentru fabrica din Trémery.

Gama de motorizari PureTech echipeaza modelele Citroën C1, C3, C3 Picasso, C4, C4 Cactus si C4 Picasso, DS 3 si DS 4, versiunile Peugeot 108, 208, 308, 2008, 3008 si 5008, precum si Dongfeng Peugeot 308S si 408.

Cu ocazia acordarii acestui premiu, Christian Chapelle, Responsabil Sistem de Tractiune si Motorizare, afirma: “Cu emisii de 110,3 gr/km, PSA devine lider european incontestabil in materie de emisii CO2. Prestigiosul titlu acordat motorului in 3 cilindri Turbo PureTech recompenseaza expertiza inginerilor Grupului la motorizarile pe benzina. Este o recunoastere binemeritata a inovatiilor tehnologice, dezvoltate prin R&D pentru a obtine un consum cat mai scazut”.

Despre Premiul Motorul International al Anului

Organizat de EngineTechnology International si apreciat de un juriu international de 84 jurnalisti auto renumiti, din 34 tari, titlul “Motorul international al anului” se numara printre premiile cele mai apreciate de constructorii de autombile din intreaga lume. Juriul a stabilit clasamentul dupa testarea ultimelor modele, pentru a identifica motorizarile cu cele mai bune performante in materie de manevrabilitate, consum si inovatie.

Pentru mai multe informatii accesati www.psa-peugeot-citroen.com

Despre PSA Peugeot Citroën

Cu cele trei brand-uri renumite in intreaga lume, Peugeot, Citroën si DS, grupul PSA Peugeot Citroën a inregistrat un numar de 3 milioane de vehicule vandute in intreaga lume in 2014. Grupul isi confirma pozitia de lider European in materie de emisii CO2, cu o medie de 110,3 grame de CO2/km in 2014. PSA Peugeot Citroën desfasoara operatiuni comerciale in 160 de tari, participa la diverse activitati financiare (Banca PSA Finance) si la fabricarea de echipamente auto (Faurecia).