C-Aircross

Légende ci-dessous
C-Aircross

CONCEPTUL C-AIRCROSS este un aventurier al oraselor moderne si al locurilor inedite din natura, reprezentand ofensiva Citroën in segmentul SUV-urilor, in Europa. Personalitatea unica a conceptului CAircross preia starea de spirit a Noului C3, lansat la finalul anului 2016.

MODERN & ENERGIC

Citroën a dezvăluit modelul C-Aircross, un concept cu o identitate puternică ce propune o nouă viziune a SUV-ului compact si care intruchipeaza capacitatea mărcii Citroën de a fi diferita, indiferent de segment.

Designul său, cu o structură unică, adaugă caracterului dinamic al SUV-ului fluiditatea unui aspect aerodinamic şi prospeţimea jocului său de culori.

În interior, modelul ilustrează o nouă etapă a programului Citroën Advanced Comfort®, cu un cockpit luminos si aerisit, materiale calde şi tehnologie de ultimă generaţie. Cu premiera mondiala pe 7 martie in cadrul Salonului Auto de la Geneva, C-Aircross Concept prefigurează ofensiva mondială a mărcii Citroën in segmentul SUV-urilor compacte.

C-AircrossDesign-ul conceptului CAircross este in egala masura unul categoric si plin de culoare, cu o caracteristica vizuala distincta – protectii de culoare neagra, care inconjoara caroseria la baza.  Conceptul C-Aircross, dezvoltat de echipa Citroën a reusit sa combine placut liniile fluide cu avantajele unui SUV, pe baza caroseriei cu dimensiuni compacte: lungime – 4.15m, latime – 1.74m si inaltime de 1.63m.

 

DESIGNUL INTERIOR

600x430_planche_de_bord_C_AircrossEchipa de creatie Citroën a optat pentru o plansa de bord aerodinamica, cu aspect modern, orientata catre obtinerea unui spatiu aerisit prin linii fluide.

In plus, volanul cu comenzi simplificate, specific marcii completeaza bordul cu un display de tip “head-up”, care aduna toate informatiile utile conducatorului auto, intr-un singur loc.

 

SCAUNE INSPIRATE DIN UNIVERSUL CONFORTULUI LOCUINTEI

600x430_sieges_interPatru scaune cu materiale moi si forme care te invaluie! Atat in partea frontala cat si in spate, scaunele sunt captusite cu materiale calitative, in stil Alcantara.

In completarea calitatii premium, care combina stilul natural si plin de satisfactii, modelul ofera un aspect inedit, inspirat din confortul locuintei. Adaptandu-se dupa pozitia corpului, acesta promite o experienta diferita.

Citroën dezvăluie, în premieră mondială, un concept îndrăzneţ, cu identitate puternică şi viu colorată. Interpretarea Mărcii asupra unui SUV compact, C-Aircross Concept marchează pentru Citroën o nouă etapă în dezvoltarea strategiei sale de produs. Cu o siluetă adaptata internaţional, Marca isi confirmă ofensiva pe segmentul SUV-urilor, iniţiată cu conceptul Aircross. Identitatea sa unică are la baza starea de spirit a noului C3, dar adaptata unui alt segment.

DESIGN – un SUV cu personalitate: C-Aircross Concept face diferenţa în universul SUV-urilor prin atitudinea sa plină de forţă, de originalitate şi de prospeţime. Are o stuctură unică şi un echilibru corect între siguranţă şi fluiditatea liniilor, iar aspectul modern este dat de partile generos conturate care contrasteaza cu elemente grafice puternice şi pete de culoare. Aceasta sugerează, de asemenea, senzatia de spatiu în interior, unde culorile si materialele creează o ambianţă tehnică şi relaxanta.

CONFORT – un SUV modern: uşile opuse ale Citroën C-Aircross Concept se deschid spre un cockpit spatios, care invită la aventură în deplină siguranţă. Conceptul oferă spaţiu, scaune mari matlasate şi lumina din belsug datorită plafonului panoramic retractabil. Un interior în care regăsim fundamentele programului Citroën Advanced Comfort® şi unde tehnologia serveste imbunatatirii experientei de condus, de exemplu: head-up display pe o suprafaţă estetică în prelungirea cadranelor, volanul cu o singura spita si comenzi intuitive, camera video de marşarier si sistem de incarcare wireless a smartphone-urilor.

«Conceptul C-Aircross demonstreaza ofensiva internationala de produs a marcii. Bazat pe starea de spirit a noului C3, conceptul prezintă o viziune diferită a unui SUV compact, plină de incredere şi îndrăzneală. Modelul întruchipează ambiţia programului Citroën Advanced Comfort®, cu starea de bine care domina spaţiul său interior. » susţine Linda JACKSON – CITROËN Brand CEO.

DESIGN – Respectând identitatea Mărcii, conceptul C- Aircross moşteneşte un aspect frontal frumos curbat, care inspiră încredere, şi o semnătură luminoasă pe două nivele. Luminile diurne cu tehnologie LED, incluse în partea de sus a grilei sunt separate de sursa principală de iluminare din partea inferioară. Spatele este minimalist iar grafica se vrea la fel de asertivă în ceea ce priveşte stilul. Conceptul C-Aircross are stâlpii din spate proeminenţi punând în valoare de o parte şi de alta a vehiculului stopurile 3D care includ lumini distincte cu tehnologie avansată. Aceste lumini se regăsesc, de asemenea, pe geamurile custode şi la nivelul plafonului, ca niste veritabile semnături ale conceptului, iluminate cu un contrast grafic puternic.

Bazându-se pe simbolurile impuse de Marca şi Stil, care se regăsesc şi la noul C3, conceptul C-Aircross alternează suprafeţele netede cu contraste grafice care sunt animate de pete de culoare.

Culoarea albastră îmbracă cu eleganţă ansamblul maşinii şi contrastează cu culoarea Corail Fluo, folosită pentru fiecare pată de culoare, care evidenţiază spiritul energic al acestui concept, proiectat pentru petrecerea timpului liber. Aceste elemente personalizate de culoare portocalie includ: contururile farurilor, capacele roţilor, protecţiile laterale şi barele transversale care au iluminare cu tehnologie LED la capete.

Un alt element cheie în dezvoltarea acestui concept este aerodinamica. Acest lucru este reflectat, mai întâi, prin părţile integrante ale conceptului şi prin echilibrul său global. Fiecare suprafaţă a fost gândită ţinând cont de fluxul de aer indus. Pentru a amplifica eficienţa, conceptul este echipat cu intrări de aer în bara de protecţie din faţă, de intrări de aer integrate în protecţiile din partea de jos a portierelor laterale, «air breather» şi de un difuzor în partea din spate pentru a amplifica aerodinamismul.

Un interior elegant şi expresiv

Modelul C-Aircross Concept are portiere cu deschidere în sens opus pentru o mai bună accesibilitate la volan, detaliu care accentuază confortul ce aminteşte de maşinile concept Aircross şi CXperince. O adevărată invitaţie la călătorie, C-Aircross Concept dezvăluie un interior funcţional, cu o atmosferă spaţioasă şi revigorantă. Designerii Citroën au optat pentru o planşă de bord elegantă şi pentru scaune înălţate, un interior dominat de un echilibru orizontal care oferă, vizual, o senzaţie de fluiditate, de modernitate şi de spaţiu.

În plus faţă de volanul cu o singură spiţă, cu comenzi intuitive, planşa de bord este o veritabilă evocare a Mărcii, fiind îmbrăcată cu material şi dotată un «head-up vision» display care grupează toate funcţiile din câmpul vizual al şoferului. Informaţia este afişată în culori, fiind în perfectă coerenţă cu acest SUV, care mizează pe un puternic joc de culori. În centrul planşei de bord se găseşte un ecran tactil de 12″, cu o schemă grafică specifică, care pune în evidenţă diferitele informaţii legate de şofat, de ştiri şi de divertisment. În partea inferioară se extinde către o consolă centrală mare care se întinde de la locurile din faţă către cele din spate, lăsând loc spaţiilor de depozitare care sunt foarte utile.

Concepută în totalitate în tonuri Light Grey şi Vitamin-rich Orange, planşa de bord are multe spaţii de depozitare şi mizează pe contraste până în dreptul uşilor interioare. O zonă mare de depozitare a obiectelor se întinde pe toată lăţimea planşei şi este folosită drept decor, amplificând senzaţia de spaţiu datorită nuanţei sale portocalii. Aeratoarele şi centurile de siguranţă sunt adevărate pete de culoare ale modelului C-Aircross Concept.

Această combinaţie de culori calde se regăseşte şi la tapiţerie, care este dintr-un material moale si gros. Banchetă din spate continua acest degradeu de tente gri şi portocalii pe toată lăţime ei. Designul “Colours and Materials” este in armonie cu cel al planşei de bord, şi cu aspectul orizontal general, amplificând stilul unic şi grafic al modelului C-Aircross Concept.

CONFORT: UN SUV MODERN

La fel ca la bordul noului C3, conceptul C-Aircross se înscrie în totalitate în programul Citroën Advanced Comfort®. Este spaţios şi gândit ca un veritabil loc de relaxare pentru şofer şi pasagerii săi, având caracteristici care predispun la stare de bine fizică şi mentală.

Scaune care invită la călătorie

Imediat ce ajungi la bordul acestui model, vei resemţi o reală stare de bine. Modelul C-Aircross Concept produce o senzaţie de confort care se materializează prin patru locuri cu forme confortabile. Atât în faţă cât şi în spate, scaunele mari şi atrăgătoare, ce ne duc cu gândul la o canapea, sunt acoperite cu material alcantara în relief cu efect matlasat şi high-tech. În afară de materialele folosite care sunt naturale, de foarte bună calitate şi care îmbunătăţesc aspectul, scaunele oferă un suport unic, inspirat din universul paturilor. Se adaptează posturii corpului, făcând tot posibilul ca pasagerii să experimenteze călătoria într-un alt fel.

Spaţii de depozitare numeroase şi ingenioase

Fiind în căutarea simţului practic şi a funcţionalităţii pentru viaţa de zi cu zi, interiorul modelului C-Aircross Concept conţine un număr mare de spaţii de depozitare care sunt spaţioase şi vizibile. În faţă, şoferul şi pasagerii beneficiează de o zonă originală de depozitare care se întinde de-a lungul întregii planşe de bord. Un spaţiu de depozitare ale cărui suprafeţe antiglisante, asemănătoare cu cele ale modelului C4 Cactus, permite obiectelor să nu alunece. Mai mult decât atât, un sertar dublu, echipat cu mânere, ca referinţă, încă o dată, la universul călătoriei şi al bagajelor, este folosit ca un spaţiu de depozitare util. Există şi alte locuri ingenioase care fac viaţa mai uşoară: spaţiile mari de la portiere şi zona de depozitare a genţii, la adăpost de priviri, sub consola centrală. Designerii au conceput, de asemenea, scaune echipate cu spaţii de depozitare integrate, poziţionate în partea din spate şi pe lateralele scaunelor. În sfârşit, consola centrală dispune de un spaţiu de depozitare foarte mare şi de un prim compartiment dedicat încărcării wireless prin inducţie. Această consolă se prelungeşte şi dispune de o a doua zonă de depozitare pentru smartphone care este accesibilă pasagerilor din spate. Ei vor putea să folosească tableta pe tetiera scaunelor din faţă pentru a viziona un film sau să o strecoare în compartimentul discret din mijlocul banchetei pentru a o proteja.

Un spaţiu scăldat în lumină

Pentru o călătorie plăcută şi sigură, modelul C-Aircross Concept crează legătura cu mediul exterior asigurand suficientă lumină în interior. Plafonul panoramic permite, de asemenea, luminii să intre cu uşurinţă în interior. Toate aceste surse de lumină amplifică senzaţia de spaţiu şi starea de bine. Ele contribuie în mod direct la confortul pasagerilor şi la crearea unei veritabile experienţe «Feel Good».

Tehnologii în serviciul experienţei de condus

În conformitate cu programul Citroën Advanced Comfort®, la bordul modelului C-Aircross Concept se regăsesc tehnologii de vârf care sunt dezvoltate în folosul manevrabilităţii şi fac experienţa la volan mai uşoară. Utile, intuitive şi actuale, toţi ocupanţii pot profita de ele.

Pentru a îmbunătăţi experienţa şofatului, comenzile volanului sunt intuitive şi informaţiile utile pentru şofer sunt afişate în câmpul său vizual. Având o grafică specială, funcţiile sunt afişate pe un cadran lat, din sticlă.

Două camere video laterale înlocuiesc oglinzile retrovizoare tradiţionale din exterior. Imaginile sunt transpuse în oglinda retrovizoare din interior. Mai mult, pentru o vizualizare optimă, conceptul este echipat, de asemenea, cu o cameră situată în centrul plafonului.

Super-conectat

Modelul C-Aircross Concept este echipat cu o interfaţă inteligentă şi intuitivă Om-Maşină. Şoferul şi pasagerii au acces la numeroase funcţii prin intermediul ecranului tactil de 12″. Fiind un veritabil centru de comenzi al maşinii, acesta facilitează folosirea maşinii şi amplifică, din punct de vedere estetic, impresia de lăţime şi de spaţiu care domină la bord. Difuzarea ştirilor şi a divertismentului permite fiecăruia să beneficieze de informaţii despre călătorie datorită navigaţiei conectate 3D cu recunoaştere vocală, CITROEN Connect Nav. Mai mult, fiecare pasager poate să aleagă propria sa muzică sau să vizualizeze filmul său preferat. În funcţie de experienţa dorită, diverse configuraţii sunt posibile: 1/3 / -2/3 – 1/3 sau ecran mare.

Pentru a rămâne conectat şi în interacţiune cu lumea exterioară, conceptul C-Aircross este echipat cu un compartiment dedicat încărcării wireless a smartphone-ului situat în centrul consolei centrale.

Modelul C-Aircross Concept dispune, de asemenea, de aplicaţia Share with U. Acest nou serviciu oferă divertisment tuturor pasagerilor care se află în maşină. Funcţionează cu ajutorul hotspotului Wifi al vehiculului şi permite distribuirea fişierelor media (jocuri, muzică, fotografii, video) împreună cu însoţitorii în călătorie şi îi ajută să se bucure de ele la bord.

ConnectedCAM Citroën, cu cameră HD integrată, inaugurată pe noul C3, combină uşurinţa de a o folosi cu siguranţa la bord. Situată imediat în spatele oglinzii retrovizoare din interior, înregistrează ceea ce şoferul vede la exterior şi îi permite, printr-un singur clic, să distribuie imaginile şi video-urile pe reţelele sociale.

Pentru un adevărat confort acustic, designerii s-au concentrat asupra spaţializării sunetului în interior. Tetierele din faţă şi din spate sunt echipate cu difuzoare şi cu microfoane, creând la bordul modelului C-Aircross Concept adevărate bule sonore «sound experience». În acest fel, fiecare poate să aleagă să comunice cu ceilalţi pasageri sau să se izoleze.

Aptitudini pentru off-road

O altă tehnologie de vârf şi la modă, care permite modelului C-Aircross Concept să iasă de pe drumurile asfaltate, este tehnologia Grip Control. Concepută pentru a îmbunătăţi manevrabilitatea, această funcţie este perfect adaptată caracterului modelului C-Aircross Concept, care se potriveşte atat oraşului  cat şi spaţiilor deschise, ofera modelului un veritabil confort de rulare, oricare ar fi tipul de teren. Echipat atât pentru traseele cotidiene în centrele urbane, cât şi pentru escapade la munte sau la malul mării, în familie sau între prieteni, modelul C-AirCross Concept joacă cartea polivalenţei. Un real avantaj pentru acest SUV ambiţios conceput pentru petrecerea timpului liber şi evadare.

Modelul C-Aircross Concept, care prefigurează ofensiva mondială a marcii Citroën pe segmentul SUV, vă dă întâlnire la salonul de la Geneva, la standul mărcii Citroën, în data de 07 şi 08 martie (zilele presei) şi din 09 până în 19 martie (zile pentru public).