Conceptul 19_19

Conceptul 19_19, călătorii în modul ë-confort

BORN CITROËN

Capsule_CL.19.021.007_308X176
După Ami One, conceptul electric de mobilitate urbană, Citroën prezintă Conceptul 19_19 , un al doilea concept electric care celebrează centenarul Mărcii, exprimând viziunea Citroën asupra mobilității extra-urbane . Conceptul 19_19 este un obiect high-tech cu design spectaculos, inspirat din aeronautică. Acesta împinge limitele confortului la extreme, recreând un veritabil salon mobil în habitaclu, susținut de suspensii inteligente, dând senzația de survolare a drumului. Inovator și futurist, conceptul oferă o autonomie de 800 km, tehnologie de condus autonom de nivel 4 și un Asistent Personal care interacționează cu pasagerii.

 

O CAPSULA TRANSPARENTA

Cu caroseria în totalitate vitrată, Conceptul 19_19 arată ca o bulă transparentă. Lungimea sa, ampatamentul și consolele ultra-scurte sunt impresionante.

Foarte curbată, celula cabinei inițiază baza unei aripi de avion pe fiecare parte, dând impresia de robustețe și lățime.

Plexiglasul este îmbrăcat în negru în față și în albastru în spate, nuanță ce amintește de albastrul micuței Rosalie, o moștenire a Mărcii. În față, pasagerii pot vedea și pot fi văzuți, în timp ce spatele prezintă o folie micro-perforată care le păstrează intimitatea.

FaceAV_CL.19.021.005_308X176PARTEA FRONTALA FUTURISTA

Designul conceptului 19_19 este aerodinamic. Partea din față integrează o capotă dublă din plexiglas, inferioară și superioară. Capota superioară se prelungește în sus până la aripi, servind drept eleron și suport pentru semnătura luminoasă Full LED, integrând chevroanele Mărcii și logo-ul Origins. Compartimentul pasagerilor și tehnologia sunt vizibile. Structura suspensiilor, roțile și interiorul aripilor sunt decorate cu striații ce amintesc de chevroane.

FaceAR_CL.19.021.004_308X176PARTEA DIN SPATE TEHNOLOGIZATA

Partea din spate este identică cu partea frontală: bula haionului, subcadrul aerodinamic, semnătura luminoasă, cu două linii de lumină în formă de Y care integrează chevroanele și formează un spoiler. Doi senzori LIDAR (sisteme de detecție bazate pe laser) sunt amplasați în spatele pavilionului. Subcadrul este proiectat ca un skateboard, lăsând să se vadă bateriile și toate componentele tehnice. Acesta este decorat cu trei linii în nuanță albastru, alb și roșu.

Roues_CL.19.023.004_308X176ROTI XXL

Conceptul 19_19 pare suspendat deasupra roților XXL (diametru: 930 mm și anvelope 255/30 R30), dezvoltate împreună cu Goodyear. Anvelopa și janta par a fi o singură componentă, cauciucul prelungindu-se deasupra jantelor, ceea ce contribuie la un confort acustic.

Aripile, ambele separate de caroserie și integrate în roți, sugerează un set de roți în totalitate independente: cabina pare amplasată pe 4 sfere, izolată de drum.

Capacul central rămâne fix, afișând logo-ul Citroën Origins atunci când Conceptul 19_19 se află în mișcare.

BORN COMFORT

Salon_CL.19.021.009_308X176

UN SALON PE 4 ROTI

Conceptul 19_19 oferă un univers specific pentru fiecare pasager. Scaunul conducătorului auto oferă comenzi intuitive, head-up display care proiectează informațiile esențiale pentru condus prin parbirz, un scaun ultra-confortabil și o boxă în tetieră. Pasagerul din față dispune de un șezlong cu suport pentru picioare motorizat, ajustabil, iar scaunele spate sunt concepute precum o canapea. Fiecare pasager dispune de propria zonă sonoră, cu conținut personalizat care este trimis în mod direct către el.

Planșa de bord simplificată la maxim prezintă, în partea inferioară, o zonă vitrată care se poate transforma în ecran de proiecție a filmelor. Volanul este flotant, cu aspect de marmură, iar în centru prezintă un ecran care afișează pe rând toate generațiile logo-ului Citroën.

Portierele sunt cu deschidere inversă, permițând accesul optim pentru toți pasagerii, prin absența montantului central „B”.

Survoler_CL.19.021.006_308X176SENZATIA DE SURVOLARE A DRUMULUI

Conceptul 19_19 dispune de suspensii cu pilotare activă inteligentă cu sisteme anti-ruliu și anti-înclinare, pe lângă suspensiile cu Amortizare Hidraulică Progresivă®. Zdruncinăturile și perturbările externe sunt, astfel aliminate.

Roțile și anvelopele contribuie, de asemenea, la confortul suspensiilor. Tehnologia IntelliGrip, un sistem de senzori inteligenți, permite Conceptului 19_19 să stabilească modul optim de condus, influențând viteza, frânele, ținuta de drum și stabilitatea.

BORN FUTURE – 100% electric și autonom

Autonome_CL.19.022.003_308X176

AUTONOMIE DE 800 DE KM

Conceptul 19_19 este 100% electric. Accelerează de la 0 la 100 de km/h în 5 s și atinge o viteză maximă de 200 km/h. Beneficiază de încărcare prin inducție ultra-rapidă, ceea ce îi permite să recupereze 600 km de autonomie în doar 20 de minute, fără cablu de reîncărcare.

800km_CL.19.022.001_308X176RULARE AUTONOMA

Conceptul 19_19 poate gestiona condusul autonom, de exemplu, la rularea pe autostradă sau în cazul blocajelor în trafic. Pentru plăcerea de a conduce, sau în situații mai complexe, precum condusul în centre urbane aglomerate, șoferul poate prelua controlul volanului în orice moment.

Assistant_CL.19.023.008_308X176UN ASISTENT PERSONAL INTUITIV SI PROACTIV

Asistentul Personal se prezintă sub forma unui cilindru pe planșa de bord. Echipat cu inteligență artificială, acesta preia interacțiunile cu vehiculul și pasagerii. Atunci când șoferul conduce, asistentul rămâne activ, fără a prelua controlul vehiculului. În modul autonom, volanul și pedalierul se retrag și asistentul personal se deschide deasupra planșei de bord, eliberând suprafața de proiecție pentru șofer.

Asistentul personal este dotat cu recunoaștere vocală în limbaj natural, dezvoltată deSoundHound Inc, o companie nou-înființată din Silicon Valley.

Experienta 19_19 Inspired by Future You