E-MEHARI X JEAN-CHARLES DE CASTELBAJAC

MEHARI SĂRBĂTOREȘTE 50 DE ANI CREÂND UN ART CAR CU JEAN-CHARLES DE CASTELBAJAC

La 50 de ani de la lansarea modelului Citroën Méhari, respectiv 2 de la cea a modelului Citroën E-MEHARI, această decapotabilă nonconformistă cu 4 locuri, 100% electrică, transpune îndrăzneala francezilor de la Citroën în materie de automobile. Cu ocazia acestei aniversări, Citroën apelează la creatorul Jean-Charles de Castelbajac pentru a concepe un Art Car E-MEHARI exclusiv, un veritabil manifest grafic puternic și cromatic care celebrează 50 de ani de libertate și 50 de ani de creație.

O ÎNTÂLNIRE ÎNTRE DOUĂ UNIVERSURI CREATIVE
Emblema unui mod de viață Made in France

Mai 1968 marchează nașterea modelului Citroën Méhari și debutul lui Jean-Charles de Castelbajac. May 2018 simbolizează colaborarea între două talente plasate sub semnul revoluției creative care animă marca Citroën și artistul. O întâlnire naturală și evidentă: Citroën cultivă îndrăzneala și creativitatea din 1919 și aduce un aer de prospețime în peisajul automobilistic. Jean-Charles de Castelbajac este un creator inovator, care a anticipat prin creațiile sale deschiderea între arte și modă.

Rencontre_CL-18.021.009_747X400

DE LA MÉHARI LA E-MEHARI

Méhari în May 1968 : originea mitului
În condițiile în care tânăra generație bate drumurile în căutarea unui plus de libertate, Citroën prezintă la data de 11 mai 1968 un model propice recreării: Citroën Méhari. Simplă, distractivă și fără pretenții, această decapotabilă în culori vii se distinge prin caroseria sa din material plastic, vopsită în masă, rezistentă la coroziune și lavabilă cu jet de apă. Alte avantaje: modularitatea sa extraordinară grație structurii care poate fi descoperită deasupra centurii caroseriei, inclusiv la nivelul parbrizului care se pliază pe capotă, precum și șasiul ridicat care îi conferă calități de condus fără precedent.
Citroën Méhari devine astfel un veritabil fenomen social de-a lungul anilor, datorită unei cariere în cinema, dar și prezenței sale la mai multe raiduri.

E-Mehari Art Car - istorie

E-MEHARI ÎN 2015: saga continuă
În decembrie 2015, Citroën prezintă E-MEHARI: o decapotabilă cu 4 locuri 100% electrică. Un “It car”, emblemă a persoanelor care caută să se impună și acordă o atenție specială tendințelor și mediului. Citroën E-MEHARI transpune dorința Citroën de a propune diferite vehicule, tehnologice și reprezentative ale creativității “franceze”. Asamblat la fabrica din Rennes, E-MEHARI este primul vehicul electric certificat “Origine France Garantie”.
În ianuarie 2018, Citroën E-MEHARI adoptă un Hard Top (plafon rigid), pentru a deveni o decapotabilă cu 4 locuri 100% electrică capabilă să ruleze în orice situație, un interior regândit pentru un plus de confort și de modernitate, un sistem Easy Entry ce permite un acces foarte facil la locurile din spate, precum și echipamente noi de siguranță.

E-Mehari Art Car

MAI A RI ÎN 68… E-MEHARI ÎN 2018!

Un manifest grafic și cromatic
Mai mult decât un mit, Citroën E-MEHARI este un model revoluționar, pe care Jean-Charles de Castelbajac îl definește printr-un joc de culori, un joc de roluri și un joc de cuvinte.
Abordarea sa artistică este aceea a unui Art Car liber, ca un manifest grafic cu imaginea unui poster din mai 68, pentru a însoți călătorii către orizonturi promotoare de proiecte și de dorința de a schimba lumea. Lucrarea sa cromatică transmite un mesaj captivant : roșu pentru pasiune, galben pentru radiații, albastru pentru electricitate și ecologie.

E-Mehari Art Car 2018