FAQ – OPRIRE SERVICIU RTx

OPRIREA SERVICIULUI RTx

ÎNTREBĂRI FRECVENTE:

Anumite vehicule fabricate înainte de 2016 cu sisteme de radionavigație care utilizează o cartelă SIM personală:

Serviciile Connect SOS și de asistență pentru Citroën se încheie la 31 decembrie 2023.

De ce se opreşte serviciul?

Dezvoltarea accelerată a sistemelor de conectivitate transformă tehnologia utilizată pe vehiculele echipate cu sistemele de navigație menționate mai sus în tehnologie depășită și incompatibilă cu standardele actuale de telecomunicații și conectivitate.

 Din punct de vedere tehnic, este imposibil să se realizeze o actualizare a radionavigației, deoarece nu pot fi evitate sau corectate erorile, breșele de securitate a datelor și deficiențele în materie de securitate.

În plus, aceste evenimente imprevizibile fac imposibilă, din punct de vedere fizic, juridic și comercial, prestarea serviciilor Connect SOS și de asistență iar astfel de evenimente au apărut după vânzarea vehiculelor respective. Din cauza acestor evenimente, serviciile Connect SOS și de asistență vor înceta să mai fie disponibile pentru vehiculele menționate mai sus și se vor încheia la 31 decembrie 2023

Este vehiculul meu afectat de această oprire a serviciului?

Doar unele vehicule fabricate înainte de 2016 sunt afectate. Puteți identifica cu ușurință dacă vehiculul dumneavoastră este vizat, verificând dacă dispune de un slot pentru introducerea unei cartele SIM pe care trebuie să o cumpărați dumneavoastră. Slotul se află de obicei pe radio sau în torpedou.  Puteți beneficia de serviciile Connect SOS și de asistență cu condiția să fi introdus o cartelă SIM activă.

Toate celelalte vehicule cu dotări mai noi nu sunt afectate de această oprire a serviciului.

Ce se va întâmpla după ce serviciul nu va mai fi disponibil?

Apelurile către Connect SOS și Asistență nu vor mai funcționa. Sistemele de radio și de navigație nu vor fi afectate.

Va exista un înlocuitor/alternativă la acest serviciu pentru vehiculul meu actual?

Nu. Vehiculele mai noi au servicii similare integrate pe o platformă diferită. Aceste servicii nu sunt compatibile cu vehiculele care utilizează o cartelă SIM personală activă.

Ce se întâmplă dacă sunt implicat într-un accident după ce serviciile nu mai sunt disponibile?

Serviciile SOS și de apel de urgență nu vor fi disponibile. Pentru serviciile de urgență, vă rugăm să apelați 112 folosind telefonul mobil personal. Vă rugăm să reţineţi că, în unele țări, aveţi nevoie de o cartelă SIM activă pentru a apela 112. Puteți contacta Serviciul de asistență rutieră Citroën apelând +40 21 410 10 20.

Ce se întâmplă dacă apăs butoanele de apelare SOS și asistență după data la care serviciul devine indisponibil?

Nu se va stabili nicio conexiune telefonică.

Cum afectează indisponibilitatea serviciului Regulamentul european eCall? Este obligatoriu să existe o funcție eCall?

Serviciul eCall este obligatoriu pentru toate tipurile noi de vehicule omologate pentru fabricație după 31 martie 2018. Toate vehiculele noastre sunt conforme cu regulamentul european eCall.

Va fi disponibil serviciul până la data încetării?

Da. Citroën se axează în continuare pe furnizarea aceluiași nivel de servicii până la 31 decembrie 2023, în limitele tehnice.