May 5, 2014

WTCC : O ZI ISTORICA PENTRU CITROËN RACING!

In prima sa cursa din FIA WTCC, CITROËN RACING si-a asigurat pozitiile 1-2-3 cu José-María López, Sébastien Loeb si Yvan Muller la bordul lui CITROËN C-Elysée.

Dupa castigarea primelor 3 pozitii in prima cursa, CITROËN C-Elysée WTCC a terminat si a doua cursa pe primele 2 locuri, cu Sébastien Loeb obtinand victoria in fata lui Pechito Lopez. Implicat intr-o coliziune produsa imediat dupa start, Yvan Muller a fost obligat sa abandoneze. Dupa cursele din Maroc, José-María López este liderul clasamentului general, cu un singur punct avans inaintea lui Sébastien Loeb.

“O masina fantastica”

“Nu am indraznit niciodata sa visam la rezultatul pe care l-am obtinut astazi. Dupa ce am fost martor la tripla obtinuta de Loeb / Sainz / McRae la Raliul Monte Carlo 2003, astazi am obtinut o performanta identica prin Pechito, Seb si Yvan. Principalul lucru pe care il au în comun sunt atitudinea si starea de spirit a echipei, care au fost in egala masura umile si combative in realizarea acestui rezultat care a depasit asteptarile noastre.” a comentat Yves Matton, seful CITROËN Racing.

Sébastien Loeb si-a manifestat la final admiratia fata de CITROËN C-Elysée: “Nu stiam la ce sa ma astept astazi, dar Citroën a dezvoltat o masina fantastica. Echilibrul sasiului, motorul…totul a fost perfect.”

CAMPIONAT MONDIAL: CLASAMENT GENERAL PILOTI
1. José-María López: 48 puncte
2. Sébastien Loeb: 47 puncte
3. Tom Chilton: 27 puncte
4. Hugo Valente: 19 puncte
5. Yvan Muller: 17 puncte

CAMPIONAT MONDIAL: CLASAMENT GENERAL CONSTRUCTORI
1. Citroën: 95 puncte
2. Honda: 57 puncte
3. Lada: 31 puncte