Voir le contenu
NOUL Ë-C3, PRIMA MAȘINĂ ELECTRICĂ EUROPEANĂ LA PREȚURI ACCESIBILE
CITROËN DEZVĂLUIE NOUL Ë-C3, PRIMA MAȘINĂ ELECTRICĂ EUROPEANĂ LA PREȚURI ACCESIBILE
 • CEL MAI BUN CONFORT DIN CLASĂ: noul ë-C3 propune pentru prima dată apreciata suspensie Citroën Advanced Comfort®, combinată cu scaunele Citroën Advanced Comfort® cu design nou. Complet electric, ë-C3 merge mai departe cu zero zgomot și zero vibrații pentru o călătorie relaxantă.

   

 • VIAȚĂ ELECTRICĂ SIMPLĂ datorită bateriei de 44 kWh care oferă o autonomie de până la 320 km (199 mile) WLTP și o reîncărcare rapidă la 100 kW DC de la 20 la 80 % din capacitate în numai 26 minute.

   

 • ECHIPARE COMPLETĂ: noul Citroën ë-C3 surprinde și încântă cu un portofoliu complet de echipamente, soluții inteligente, inclusiv noul C-ZEN LOUNGE, o abordare inovatoare care reinventează panoul de bord.

   

 • RAPORT CALITATE-PREȚ: ë-C3, cu o autonomie de 320 km, va fi oferit cu un preț avantajos, începând de la 23.300* Euro, Citroën accelerând în mod agresiv misiunea sa de a face mobilitatea integral electrică accesibilă tuturor. Citroën promite un ë-C3 și mai accesibil, cu o autonomie de 200 km, care va fi disponibil din 2025, începând de la 19.990* euro.  (*prețuri valabile în 9 dintre cele mai mari piețe din Europa). În România prețurile vor fi disponibile la începutul anului 2024.  

   

 • Proiectat încă de la început în jurul platformei globale native BEV, Citroën „Smart Car Platform“, ë-C3 debutează cu un nou limbaj de design și sigla nouă Citroën.

   

Citroën sfidează principiile de bază ale autovehiculelor de segment B proiectate și construite în Europa, odată cu prezentarea celei de-a patra generații a modelului C3. Modelul complet electric ë-C3 oferă cel mai bun confort din clasa sa, o experiență electrică facilă, un nivel excepțional de echipare și un raport calitate-preț incredibil, fiind în același timp fabricat în Europa. 

 

Modelul complet electric ë-C3 conduce cu mândrie cea de-a patra generație a celei mai populare mașini Citroën, care s-a vândut în peste 5,6 milioane de unități de la lansarea primei generații în 2002. C3 este cel mai popular model al mărcii și reprezintă 29% din volumul vânzărilor Citroën în Europa. În 2022, C3 a monopolizat 11 la sută din totalul pieței europene de segment B.

 

Semnificativ este faptul că noul ë-C3 marchează un nou capitol pentru Citroën. Marca populară și îndrăzneață se reinventează ca să răspundă cu agresivitate provocărilor de a face mobilitatea complet electrică accesibilă tuturor, cu primul B-hatchback complet electric proiectat și construit în Europa pentru clienții care doresc să beneficieze de avantajele unei mobilități cu emisii zero la un preț real, corect și accesibil. 

 

Directorul general Citroën, Thierry Koskas, explică: „Oferirea de vehicule la prețuri accesibile a fost întotdeauna o parte importantă din ADN-ul Citroën. Dar așteptările clienților pentru autovehiculele din segmentul B s-au schimbat, în special odată cu creșterea popularității SUV-urilor și cu dorința tot mai mare de a conduce electric în orașele noastre și în jurul acestora, iar pentru producătorii europeni de autovehicule a devenit mai dificil să răspundă acestor așteptări. În mod unic, Citroën îndrăznește să facă exact acest lucru cu noul ë-C3, complet electric, destinat cumpărătorilor europeni: un B-hatch proaspăt, incisiv și confortabil, complet echipat, proiectat și fabricat special pentru Europa și extrem de accesibil, cu prețuri de pornire începând de la 23.300 Euro.“ 

 

1 – CEL MAI BUN CONFORT DIN CLASĂ

 

 • Citroën ë-C3 oferă senzația de „plimbare pe covorul fermecat“ prin îmbinarea, în premieră, a apreciatei suspensii Citroën Advanced Comfort® cu noile scaune Citroën Advanced Comfort®.

   

 • Mai înalt și mai compact, dar cu o configurație similară: noul ë-C3 oferă confort fără compromisuri, o poziție de conducere mai înaltă (+100 mm față de B-hatch) pentru facilitarea intrării și ieșirii, o gardă la sol mai mare, plus elemente de protecție exterioară pentru adaptarea la gusturile clienților.

   

NOUL Ë-C3 ESTE DOTAT CU AMORTIZOARE HIDRAULICE PROGRESIVE

 

Pentru prima dată în istoria modelului C3 hatchback, Citroën propune suspensia sa avansată și exclusivistă, Citroën Advanced Comfort® Suspension, ca dotare standard pe toate versiunile noului ë-C3 complet electric. 

 

Invizibile pentru șofer și pasageri, amortizoarele hidraulice progresive (Progressive Hydraulic Cushions®) asigură pasagerilor vehiculului o senzație unică de confort pe șosea, ca o „plimbare pe covorul fermecat“. Utilizarea amortizoarelor hidraulice progressive a permis inginerilor o libertate mai mare de reglare a suspensiei noului ë-C3, pentru a da impresia că mașina alunecă atunci când rulează pe teren accidentat. În loc de amortizoare cu tampoane mecanice se folosesc doi opritori hidraulici în combinație cu amortizoare și arcuri – unul pentru compresie și celălalt pentru decompresie (sau revenire).

 

Sistemul aclamat funcționează în două etape. Pentru compresie și decompresie mai ușoare, arcul și amortizorul controlează împreună mișcările verticale, fără să fie necesară asistența din partea opritorilor hidraulici. Pentru șocuri majore, arcul și amortizorul lucrează împreună cu opritorii hidraulici, pentru reducerea treptată a mișcării și atenuarea zdruncinăturilor de la capătul intervalului. Spre deosebire de un tampon mecanic care absoarbe energia și apoi returnează o parte din ea sub formă de șoc, opritorul hidraulic absoarbe și disipează această energie sub formă de căldură.


„Confortul este o parte esențială din ADN-ul Citroën. Este foarte important pentru noi, deoarece este foarte important pentru clienții noștri. De aceea, am făcut eforturi extraordinare pentru ca noul ë-C3 să fie cea mai confortabilă mașină din segmentul B-hatch, cu inovații Citroën, cum ar fi noile versiuni ale scaunelor Citroën Advanced Comfort® și – pentru prima dată pe C3 – suspensia Citroën Advanced Comfort®“, a declarat Laurence Hansen, director de produs și strategie Citroën.

 

INTERIOR CA ACASĂ PENTRU CONFORT DE TOP

 

Interiorul spațios a fost creat în jurul unor suprafețe simple, dar rafinate, menite să ofere pasagerilor o ambianță similară cu cea din livingul sau salonul de acasă. Scaunele noului ë-C3 cu noul design al Citroën Advanced Comfort® sunt adaptate pentru această mașină și folosesc spumă suplimentară care asigură o senzație primitoare și confortabilă încă de la primul contact și susținere pe toată durata călătoriei, indiferent de distanță. 

 

Se continuă cu designul complet nou care, la o înălțime de 1,57 m, oferă pasagerilor din față un spațiu pentru cap cu 30 mm mai mare, pentru o poziție de conducere mai înaltă și mai impunătoare, alături de o senzație accentuată de control și siguranță. Toată lumea beneficiază de vizibilitate exterioară mai mare, contribuind la accentuarea senzației de confort la bord. De fapt, noul ë-C3 este mai spațios la interior în aproape toate dimensiunile față de predecesorul său, în ciuda faptului că este doar cu 19 mm mai lung și cu 6 mm mai lat. Spațiul pentru coatele pasagerilor din spate este mai mare cu 19 mm, iar cel din față cu 21 mm în comparație cu media de pe piață, în timp ce spațiul pentru genunchi pe bancheta din spate este cel mai bun din clasă, cu cel puțin 20 mm mai mare decât media.

 

Transportarea obiectelor și a bagajelor este simplă în noul ë-C3. Interiorul său mai înalt este plin de spații de depozitare utile și inteligente pe panourile portierelor, pe consola centrală și sub cotiera centrală, în timp ce pentru consola centrală este disponibil un suport de încărcare wireless (standard pe versiunea „Max“). O modularitate confortabilă a spătarului banchetei spate 60-40 (standard pe versiunea „Max“) și o lățime între pasajele roților spate de 1.015 mm garantează că proprietarii pot transporta obiecte voluminoase ori de câte ori este necesar, iar volumul generos de 310 litri pentru bagaje situat în spatele scaunelor din spate ar trebui să fie suficient pentru majoritatea călătoriilor la cumpărături. 

 

Cu o înălțime de 1,57 m (excluzând barele pentru plafon), noul ë-C3 este mai înalt decât predecesorul său și beneficiază de o gardă la sol de tip SUV pentru facilitarea intrării și ieșirii și pentru asigurarea unei călătorii mai sigure peste limitatoarele de viteză, bordurile și gropile des întâlnite în traficul urban și suburban. Garda la sol este impresionantă, de 163 mm pentru modelul complet electric ë-C3, față de o gardă la sol de 135 mm la modelul anterior

 

2 – VIAȚĂ ELECTRICĂ SIMPLĂ

 

 • Motorul electric de 83 kW/113 CP oferă putere și cuplu pentru deplasările zilnice și călătoriile lungi, în timp ce pachetul de baterii de 44 kWh asigură o autonomie WLTP de până la 320 km (199 mile).  

   

 • Reîncărcare rapidă la curent continuu de 100 kW, de la 20 la 80% din capacitate, în doar 26 de minute. Acces ușor la peste 540.000 stații de încărcare în toată Europa.

   

 • Navigația conectată cu noua aplicație ë-ROUTES asigură reducerea timpilor de călătorie, iar rețeaua de încărcare „live“ mai fiabilă este întotdeauna accesibilă.

   

   

În premieră la Stellantis, platforma eficientă din punct de vedere al costurilor, care este nativă BEV, utilizează un pachet de baterii LFP (litiu fier fosfat) de 44 kWh pentru furnizarea unei autonomii de condus WLTP de până la 320 km, iar capacitatea de încărcare rapidă la 100 kW DC permite reîncărcarea de la 20 la 80% din capacitate în 26 minute.

 

Reîncărcarea standard la curent alternativ, de la 20% la 80%, durează circa 4h10 dacă se utilizează o putere de 7 kW sau 2h50 dacă este disponibilă o putere de 11 kW. Accesul la sistemele de încărcare AC de la domiciliu și publice este facil cu ajutorul cablului Mode 3 oferit standard, care este ideal pentru reîncărcarea regulată la domiciliu folosind un wall box, precum și în oraș la stațiile publice de încărcare. Cablul poate fi alimentat la un wall box monofazat de 7,4 kW sau trifazat de 11 kW.    

 

Cu motorul de 83 kW (113 CP) și transmisia complet automată, o accelerație de la 0-100 km/h în aproximativ 11 secunde și o viteză maximă estimată de 135 km/h, noul ë-C3 oferă putere și performanțe mai mult decât suficiente în traficul zilnic, în special în mediul urban și suburban.

 

De asemenea, proprietarii vor putea să-și planifice călătoriile, să monitorizeze în timp real starea de încărcare și nivelul bateriei și să se bucure de o experiență de navigație completă datorită noii aplicații e-ROUTES. Aceasta este special concepută pentru vehiculele electrice Citroën, ca parte a abonamentului de servicii conectate „Connect Plus“ al companiei. Cu ajutorul aplicației MyCitroën, șoferii de ë-C3 vor putea, de asemenea, să gestioneze programele de încărcare, precum și să preîncălzească sau să prerăcească vehiculul și să verifice nivelul bateriei și localizarea acestuia.  

 

Șoferii noului Citroën ë-C3 complet electric care aleg opțiunea „Connect Plus“ vor beneficia de o suită de instrumente noi și dedicate care le vor permite să aibă o experiență de deținere relaxată. Acestea includ: 

 

 • Aplicația Citroën e-ROUTES a fost dezvoltată special pentru vehiculele electrice Citroën și reprezintă pașaportul șoferului pentru cea mai eficientă planificare a traseului, monitorizarea simplă a nivelului bateriei și date live despre rețeaua de încărcare. Cu această aplicație integrată, șoferii pot fi siguri că timpul de călătorie va fi redus, că vor avea acces la cele mai bune și mai fiabile date „live“ despre rețeaua de încărcare, că vor ști întotdeauna procentul de energie rămas în baterie la sosire și că reorientarea pe rută va avea loc automat, dacă este necesar.   

   

 • E-Remote permite proprietarilor să folosească aplicația MyCitroën ca telecomandă pentru ë-C3 în scopul preîncălzirii sau răcirii prealabile a vehiculului înainte de plecare, gestionării programelor de încărcare, monitorizării stării de încărcare și afișării poziției vehiculului.

 

Mașina este conectată automat la e-ROUTES atunci când proprietarii își introduc datele în contul MyCitroën.

 

3 – ECHIPARE COMPLETĂ

 

 • Noul Citroën ë-C3, complet electric, surprinde și încântă cu un portofoliu amplu de echipamente și soluții inteligente care completează accentul pus fără compromisuri pe confort.

   

 • C-Zen Lounge, cu Citroën Head Up Display și volan compact, o abordare inteligentă de reinventare a panoului de bord și de înlocuire a instrumentelor de bord tradiționale, oferă acces ușor la toate informațiile cheie, fără ca șoferul să îndepărteze privirea de la drum. 

   

 • Suport încorporat pentru smartphone care permite șoferilor să lanseze automat o nouă aplicație dedicată folosind tehnologia wireless NFC (Near Field Communication) pentru infotainment.

   

 • Gama cuprinzătoare de funcții de asistare pentru șoferul Citroën, instalate acum pe toate versiunile, oferă confort, siguranță și suport

 

Asigurarea confortului de top în clasă și a unei atmosfere relaxante pentru toți cei aflați la bord au fost priorități clare pentru echipele de proiectare și inginerie ale modelului complet electric ë-C3. Însă acesta este doar începutul poveștii, deoarece la fel de important a fost să se ofere acestui B-hatchback proiectat și construit în Europa o gamă uimitoare de echipamente și soluții inteligente care să răspundă tuturor cerințelor clienților. C-ZEN LOUNGE

 

Stabilirea unor standarde noi pentru designul interior a fost un obiectiv de top. Noul ë-C3 dispune de C-Zen Lounge, un interior inovativ, spațios și bine echipat, care – așa cum se poate aștepta de la Citroën – reinventează panoul de bord tradițional și oferă un nivel extrem de ridicat de confort.

 

Cu introducerea modelului C-Zen Lounge, șoferul și pasagerul din față beneficiază de o vizibilitate clară și liberă în față, ca și când ar privi printr-o arcadă amplă, datorită parbrizului de mari dimensiuni și a bordului orizontal care se întinde grafic de-a lungul întregului vehicul, flancat de fantele verticale de aerisire, caracteristice Citroën. Zona bordului este împărțită pe două niveluri distincte, cu elementele tehnice deasupra și cu o secțiune confortabilă îmbrăcată în material textil în stil „Sofa Design“, mai jos.

 

O adevărată inovație pentru nivelul superior al panoului de bord este lipsa unui instrumentar tradițional. Noul ë-C3 complet electric utilizează pentru prima dată un Citroën Head Up Display nou, care reflectă informațiile despre vehicul pe o secțiune neagră lucioasă, între partea superioară a panoului de bord și partea inferioară a parbrizului. Această soluție inteligentă garantează că nu există o duplicare a informațiilor, așa cum ar fi în mod tradițional între un sistem Head Up Display și panoul de instrumente, și permite șoferilor să acceseze cu ușurință toate informațiile cheie de care au nevoie, fără să îndepărteze privirea de la drum.  

 

Noul volan multifuncțional compact este mai mic și mai ușor de manevrat, este reglabil pe înălțime și în adâncime, lucru care se asigură că Citroën Head Up Display nu este obstrucționat atunci când este utilizat.   

 

În centrul panoului de bord plutește un ecran color pentru infotainment de 10,25“, ușor înclinat spre șofer, în timp ce „My Citroen Play with Smartphone Station“ cu o aplicație dedicată este oferit ca dotare standard pentru ca proprietarii versiunii „You“ să aibă acces la muzică, radio, apeluri și navigație prin intermediul propriului dispozitiv.

 

Secțiunea orizontală este ușor curbată și îmbrăcată în țesătură stil „Sofa Design“, proiectată pentru un plus de căldură și caracter vizual în habitaclu, accentuând în același timp senzația de confort și siguranță.


„Suntem foarte mândri de interiorul spațios, în special de noul nostru design de bord, cu juxtapunerea sa între secțiunea superioară mai clară și tehnică, și secțiunea inferioară mai caldă, în stilul „Sofa Design“. Este rar în acest segment ca partea superioară a bordului să fie atât de liberă în stânga și în dreapta, dar noi am reușit acest lucru prin introducerea noului C-Zen Lounge cu Citroën Head Up Display. Suspendarea ecranului central de infotainment sau a consolei pentru smartphone în centru a însemnat, de asemenea, că nu a fost necesar să le integrăm într-un mod inestetic sau incomod“, a declarat Boris Reinmöller.

 

CONECTIVITATE PERFECTĂ

 

În ciuda faptului că este un autovehicul relativ compact, modelul complet electric ë-C3 acordă o importanță uriașă opțiunilor de infotainment conectat, toate acestea fiind orientate spre ușurința utilizării de către pasageri și spre accesul rapid la funcțiile inteligente și relevante de care clienții au nevoie ca să poată călători cu plăcere și să se bucure de conectivitate perfectă.  

 

Comenzile intuitive de pe volan, precum și un buton „Home“ pe toate versiunile, asigură o experiență relaxantă pentru șofer atunci când se află la volan. Sunt disponibile două niveluri ale sistemului de infotainment:

 

 • MY CITROËN PLAY CU STAȚIE SMARTPHONE este standard pe versiunea „You“ și dispune de un suport integrat pentru smartphone care permite șoferilor să „ancoreze“ dispozitivul și să lanseze automat o nouă aplicație dedicată, utilizând tehnologia wireless NFC (Near Field Communication). Prin intermediul acestei aplicații, proprietarii își folosesc dispozitivul pentru accesarea unor comenzi rapide la serviciile de telefonie, radio, navigație și aplicații pentru muzică. Comenzile de pe volanul modelului ë-C3 asigură faptul că șoferii își păstrează mâinile pe volan, iar butonul „Home“ facilitează navigarea înapoi la pagina de pornire a aplicației.       

   

 • MY CITROËN DRIVE CU ECRAN TACTIL DE 10’’ este standard la versiunea „Max“. Ecranul central, ergonomic și color de 10,25“, utilizează o arhitectură widget inspirată de smartphone pentru a oferi acces, prin intermediul unor comenzi rapide virtuale, la principalele funcții de navigație, telefon, radio, aplicații și media. Capacitatea Wireless WiFi permite oglindirea smartphone-ului și compatibilitatea cu Apple CarPlay și Android Auto.

 

Clienții se pot înscrie la unul sau la ambele niveluri de abonamente Connected Services pentru a profita la maximum de sistemul lor, prin intermediul contului personal MyCitroën, în timp ce folosesc internetul sau aplicația MyCitroën.  

 

„Connect One“ oferă acces imediat la e-Call și Citroën Assistance, servicii de tele-întreținere și un manual digital.

 

Pentru o taxă lunară modică, după o perioadă de probă de un an, „Connect Plus“ adaugă informații în timp real despre trafic pentru a se asigura că șoferii pot alege traseul optim pentru călătorii, deoarece alternativele sunt calculate și sugerate pe baza fluxurilor de trafic anticipate și a ambuteiajelor sau congestiilor în curs. 

 

Cele două versiuni ale noului ë-C3 și nivelurile respective ale sistemului de infotainment standard (My Citroen Play cu stație smartphone, My Citroën Drive cu ecran tactil de 10“) sunt compatibile cu aplicația Citroën e-ROUTES.

 

FUNCȚII DE ASISTENȚĂ PENTRU ȘOFER CARE CONTEAZĂ 

 

Colecția complexă a celor mai recente tehnologii Citroën de asistență pentru șofer de pe noul ë-C3 este proiectată pentru a avea grijă de fiecare pasager și în primul rând de șofer, incluzând:

 

 • Frânarea activă pentru siguranță (Active Safety Brake), este un sistem de frânare de urgență care funcționează de la 5 la 135 km/h, ziua și noaptea, pentru reducerea rănilor suferite de pasagerii vehiculelor, precum și de pietoni și bicicliști.

   

 • Sistemul activ de avertizare la părăsirea benzii de rulare (Active Lane Departure Warning System) ajută șoferul să mențină o poziționare corectă între marcajele benzii de rulare, fie prin corectarea ușoară a direcției pe măsură ce autovehiculul părăsește banda de rulare, fie prin alertarea șoferului în cazul în care acesta deviază de pe banda sa la viteze mai mici. Funcționează între 60 și 180 km/h și este dezactivat atunci când sunt folosite indicatoarele de semnalizare. 

   

 • Alertă atenție șofer (Driver Attention Alert). Informează șoferul dacă traiectoria vehiculului nu este corespunzătoare în interiorul benzii sale de rulare. Această alertă în doi pași detectează mai întâi oscilațiile vehiculului și avertizează șoferul sonor și prin mesajul „Drive Carefully“ (Condu cu atenție), apoi emite o alertă suplimentară și mesajul de avertizare „Dangerous Driving“ (Conducere periculoasă), când sunt detectate patru oscilații. Alerta Coffee Break (pauză de cafea) recomandă șoferului să facă o pauză după 2 ore de condus continuu la peste 65 km/h și se repetă la fiecare oră după aceea, dacă nu este efectuată o pauză.

   

 • Recunoaștere limită de viteză (Speed Limit Recognition). Detectează semnele care indică limita de viteză și le afișează pe Citroën Head Up Display pentru informarea șoferului. Acest sistem inteligent valorifică datele privind limitele de viteză deținute în sistemul de navigație și poate citi, de asemenea, semnele temporare de restricționare a vitezei. Sistemul de control al vitezei de croazieră cu limitator de viteză permite șoferului să reducă viteza maximă în vederea asigurării conformității. 

   

 • Frâna de parcare electrică (EPB) este aplicată automat la oprirea motorului și se eliberează automat la apăsarea accelerației. Șoferul poate acționa manual EPB prin intermediul unei manete de comandă de pe consola centrală. În plus, sistemul de asistență la pornirea în pantă (Hill Start Assist) reține vehiculul timp de câteva secunde pe pante cu înclinare de peste 3 procente pentru ca șoferul să poată preveni deplasarea nedorită.     

   

 • Farurile cu fascicul inteligent folosesc camera video montată pe parbriz pentru a comuta automat între faza scurtă și faza lungă atunci când sunt detectate vehicule care se apropie și pentru depășirea lor în siguranță.

   

 

Senzorii de parcare spate avertizează sonor șoferul cu privire la prezența unor obstacole, inclusiv a copiilor, în timpul manevrelor în marșarier. Camera video din spate este activată atunci când se cuplează marșarierul, în vederea vizualizării părții din spate a vehiculului și avertizarea șoferului cu privire la posibilele obstacole prin intermediul ecranului color de 10,25“ (dacă este echipat).

 

4 – RAPORT PREȚ-CALITATE

 

 • ë-C3, cu o autonomie de 320 km, va fi oferit la prețuri corecte și avantajoase pe multe piețe europene, începând de la 23.300 Euro, în timp ce Citroën își intensifică agresiv misiunea de a face mobilitatea integral electrică accesibilă tuturor. 

   

 • Pentru clienți, simplificarea ofertei este garantată de o gamă simplă de versiuni bine echipate – „You“ și „Max“.    

   

 

Citroën ë-C3 cu autonomie de 200 km va fi disponibil din 2025 și va avea un preț începând de la 19.990 euro.

 

PLATFORMĂ NOUĂ PENTRU EFICIENTIZAREA COSTURILOR

 

Pentru prima dată în Europa, Citroën a proiectat noul Citroën ë-C3 în jurul unei platforme concepute încă de la început pentru un sistem de propulsie complet electric. La baza mașinii se află o versiune a platformei globale extrem de flexibile Stellantis „Smart Car“, care a permis companiei Citroën să facă noul ë-C3 accesibil clienților la prețuri începând de la 23.300 Euro.

 

„Platforma noastră globală Smart Car este extrem de eficientă și îi valorificăm deja performanțele în afara Europei prin noi modele Citroën specifice fiecărei regiuni, pe piețe precum India și America de Sud. A fost punctul de plecare ideal pentru noua gamă europeană ë-C3 și, chiar dacă a fost proiectată de la bun început cu capabilități 100% electrice, este suficient de flexibilă pentru a găzdui propulsoare cu motorizare ICE, precum și pentru susținerea vehiculelor mai mari și mai mici, inclusiv a SUV-urilor“, a declarat Laurence Hansen, director de produs și strategie Citroën.

 

PREȚ AVANTAJOS ȘI OFERTĂ SIMPLIFICATĂ 

 

Facilitarea experienței de cumpărare pentru clienți a fost o prioritate cheie. Pe multe piețe europene, noul Citroën ë-C3 va fi propus la un preț corect și avantajos, versiunea de bază „You“ plecând de la 23.300 Euro. 

 

„Cumpărarea unei mașini noi se poate dovedi o provocare atunci când vine vorba de explicarea gamei adesea uriașe de versiuni și opțiuni din care clienții pot alege și pentru care trebuie să plătească. La Citroën, dorim să facem întregul proces mai simplu și mai echitabil pentru clienți, cu o abordare de tip „gamă inteligentă“ a versiunilor de serie și a pachetelor de opțiuni, precum și cu o transparență mai mare în ceea ce privește prețurile“, a declarat Nicolas Monnot, vicepreședinte global preţuri şi performanţă Citroën.

 

Noul ë-C3 complet electric va fi disponibil pentru clienții europeni într-o gamă restrânsă, formată din numai două versiuni bine echipate – „You“ și „Max“.

    

Versiunea de bază „You“ vine echipată standard cu un nivel ridicat de dotări, printre care se numără farurile LED, suspensia Citroën Advanced Comfort®, Active Safety Brake (sistem de frânare de urgență), noul sistem Citroën Head Up display, „My Citroen Play cu stație smartphone“ pentru infotainment, oglinzi electrice, iluminare automată, radar pentru parcarea spate, spoiler spate, sistem de control al vitezei de croazieră, aer condiționat manual și 6 airbaguri.

 

Versiunea de top a modelului, "Max", adaugă în plus jante din aliaj de 17“ Diamond cut, vopseaua Citroën în două tonuri, cu acoperiș contrastant, bare de plafon decorative, difuzoare pentru protecție față și spate, ecran tactil de 10.25“ cu oglindire pentru smartphone, scaune Citroën Advanced Comfort®, ștergătoare automate, oglinzi laterale cu acţionare electrică, pliabile și încălzite, volan cu efect de piele, bancheta spate cu spătare fracţionabile 60/40 și reglarea scaunului șoferului, lămpi spate cu LED, geam fumuriu pentru portiera spate, scaune cu tapiţerie TEP/stofă, aer condiționat automat, navigație 3D, încărcare wireless, cameră video spate, oglindă retrovizoare electrocromică și geamuri spate cu acţionare electrică.  

 

Noul ë-C3 va fi oferit într-o gamă de 5 culori de vopsea distincte și de înaltă calitate – Polar White, Montecarlo Blue, Elixir Red, Mercury Grey și Perla Nera Black. Elementul de contrast în două tonuri a plafonului, caracteristic Citroën, va fi oferit clienților ca dotare standard în negru sau alb pe versiunea „Max“, cu structura de separare de pe stâlpul C care urmează cu grijă linia ascuțită imprimată în tabla stâlpului.

 

CONSOLIDAREA MĂRCII ÎN EUROPA

 

Noul ë-C3 este primul model de segment B complet electric oferit în regiune de un producător european la acest nivel de preț, proiectat în Europa – în studioul Citroën din cadrul Stellantis Automotive Design Network din Velizy-Villacoublay, lângă Paris – și va fi fabricat în Europa, la uzina Stellantis Trnava din Slovacia. Noul Citroën ë-C3 va ajunge la dealeri în al doilea trimestru al anului 2024.  

 

În timp ce Citroën se așteaptă ca noul ë-C3 să afecteze în mod semnificativ piața hatchback-urilor europene de segment B proiectate și construite în Europa, mai sunt și alte vești bune pentru cumpărătorii de automobile care caută un preț și mai mic pentru a se deplasa în mediul urban în mod complet electric.  Noului model cu autonomie de 320 km i se va alătura, până în 2025, o versiune cu autonomie de 200 km, care va permite noului Citroën ë-C3 să fie și mai accesibil, cu un preț de 19.990 euro.

 

Este vârful de gamă al unei familii de modele noi care va juca un rol major în dezvoltarea gamei de produse și a valorilor mărcii Citroën în Europa și în consolidarea poziției sale competitive la nivelul pieței.  

 

„Misiunea noastră este să consolidăm prezența Citroën în Europa până la o cotă de cel puțin 5% din piața europeană, iar adăugarea, la începutul anului 2024, a noului ë-C3 complet electric și accesibil, în portofoliul nostru, este un element cheie pentru realizarea acestui obiectiv. Noul ë-C3 joacă, de asemenea, un rol major în consolidarea programului Citroën privind electrificarea accesibilă, completând sosirea noilor noastre modele ë-C4 și ë-C4X în gama extinsă, precum și a soluției unice de mobilitate pe care o reprezintă Citroën Ami“, adaugă Koskas.

 

5 - DESIGN ÎNDRĂZNEȚ CU NOUA IDENTITATE DE MARCĂ

 

 • Noua semnătură a mărcii Citroën, care debutează pentru prima dată pe un automobil de serie este distinctă, cu un nou logo oval de dimensiuni mari, care prezintă o versiune nouă a „roților dințate“ Citroën. 

 

 • Mai înalt și mai îndrăzneț, ë-C3 introduce cu mândrie noul limbaj de design Citroën, prezentat pentru prima dată pe conceptul Citroën Oli 2022, în care verticalitatea contrastează cu suprafețele orizontale, sculptate tehnic

 

 

Cea de-a patra generație a familiei Citroën ë-C3 pentru Europa a fost complet reinventată, cu o imagine proaspătă, încrezătoare, care întruchipează noua și îndrăzneața semnătură de design a mărcii Citroën.

 

Prezentată pentru prima dată la conceptul Citroën Oli 2022, noua semnătură combină cu mândrie elementele verticale și orizontale într-un mod ingenios și tehnic. În partea frontală, fața mai înaltă și mai verticală încorporează un nou logo mare și oval „chevron“, așezat cu mândrie în centru și întărit pe fiecare parte de grile orizontale negre lucioase, care prezintă o interpretare tehnică și atrăgătoare a roților dințate, inspirată de desenele parametrice arhitecturale. 

 

Un element important este noul design inconfundabil al farurilor și al luminilor spate, care a fost prezentat pentru prima dată pe conceptul Citroën Oli și care dispune de o semnătură luminoasă unică pe trei niveluri, cu o lentilă verticală și două lentile orizontale care arată ca niște lamele.

 

Capota scurtă, înaltă și orizontală are suprafețe sculptate tehnic, care captează lumina și contrastează cu profilul frontal mai vertical, oferind un parbriz mai mare și mai puțin înclinat, conferind mașinii mai mult volum și accentuând senzația de siguranță. 

 

Vizibile în profilul lateral, se disting în față și în spate linii subțiri sculptate tehnic, care trec prin linia de centură, ajungând la noile blocuri optice și la pliurile subtile din panourile portierelor, toate acestea captând lumina și adăugând farmec vizual. 

 

Semnătura de identitate continuă și în partea din spate, cu sculpturi tehnice în partea inferioară a hayonului, deasupra căruia se află o bandă decorativă neagră lucioasă orizontală, cu același model tehnic inspirat de „roțile dințate“ aplicat pe partea frontală verticală și care flanchează noul logo Citroën mare și oval, poziționat central. Noile blocuri optice spate cu semnătură nouă avansează în unghiurile vehiculului și cuprind două lentile orizontale și una verticală, reflectând blocurile optice frontale. Sub hayonul care se deschide, bara de protecție puternică are o formă pătrată în colțurile exterioare pentru facilitarea aerodinamicii și pentru accentuarea poziției ferme a mașinii.   

 

Jantele mari de 16 și 17“ din oțel și din aliaj Diamond Cut (standard pe versiunea „Max“) sunt împinse spre zonele exterioare ca un semnal de stabilitate și soliditate, deși mașina păstrează dimensiunile compacte de doar 4,01 m lungime și 1,76 m lățime.

 

„Credem că noul Citroën ë-C3 complet electric, schimbă regulile jocului în segmentul B-hatchback, deoarece am ascultat care sunt calitățile pe care clienții le apreciază cel mai mult la un SUV și am încorporat cele mai importante beneficii ale acestor caracteristici în stilul mai înalt și mai incisiv al mașinii. Astfel, deși are dimensiuni similare în ceea ce privește lungimea și lățimea cu predecesorul său, l-am făcut cu 100 mm mai înalt pentru o senzație suplimentară de forță și prezență pe șosea, cu avantajele suplimentare ale unei gărzi la sol mai mari și ale unei poziții mai înalte a scaunelor, astfel încât șoferiul și pasagerii să se simtă mai confortabil la trecerea peste gropi, borduri și alte obstacole de pe străzile orașelor de astăzi“, a declarat Pierre Leclercq, șeful departamentului de design Citroën.

 

 • Noul ë-C3 va fi oferit la un preț de pornire de 23.300 euro în Franța, Germania, Belgia, Olanda, Austria, Portugalia, la prețul convertit în zloți pentru Polonia și la 23.300 euro plus eventualele taxe de înmatriculare pentru Italia și Spania.

 

 

Persoana de contact:
Rodica Ionescu
PR Manager Trust Motors
Tel: 0751 011 104
E-mail: rodica.ionescu@trustmotors.ro

 

Despre Citroën

Citroën dezvoltă, din 1919, automobile, tehnologii și soluții de mobilitate adaptate la evoluțiile societății. Marcă inovatoare și îndrăzneață, Citroën plasează relaxarea și starea de bine în centrul experienței clientului și oferă o gamă extinsă de modele, începând cu unicul Ami, un obiect electric de mobilitate conceput pentru oraș și până la sedanuri, SUV-uri și vehicule comerciale, majoritatea dintre acestea disponibile cu sisteme de propulsie electrică sau plug-in hybrid. Pionier în ceea ce privește serviciile și atenția acordată clienților persoane fizice și juridice, Marca Citroën este prezentă în 101 țări cu o rețea de 6200 puncte de vânzare și servicii în întreaga lume. Pentru mai multe informații despre Citroën, vizitați site-ul media https://fr-media.Citroën.com