March 8, 2017

CONCEPTUL CITROËN SPACETOURER 4X4 Ë

TRAIESTE AVENTURA CU STIL!

Citroën SpaceTourer 4X4 Ë este un monovolum cu o combinaţie vizibilă de stil, versalitate şi confort. Noul concept este o preluare originală a modelului de serie, prezentat într-o versiune modernă, inspirată de seria Ë, care a fost expusă la standul Citroën de la Salonul Auto de la Paris. Ë este o linie de produse tip lifestyle moderne şi tehnice, iar denumirea se referă la un simbol unic pentru identitatea Citroën şi este pronunţat deosebit.

Citroën expune un nou concept la Salonul Auto de la Geneva: SpaceTourer 4×4 Ë, care este o interpretare auto din colecţia Ë a mărcii. Noul Citroën SpaceTourer preia din elementele de design al acestei game de produse tip lifestyle ” Ë”, o serie unică de produse moderne, prezentate incepand cu Salonul Auto de anul trecut, de la Paris. Prin această semnătură, noul concept afirmă spiritul unic al Mărcii şi amplifică punctele forte ale versiunii de serie. În versiunea sa XS, SpaceTourer 4×4 Ë afişează o variantă 4WD, accesorii de protecţie şi componente grafice la exterior, împreună cu un interior special care îl transformă într-un aventurier stilat, practic şi contemporan, concentrat în mod ferm pe escapade şi pe starea de bine. Noul prototip a fost proiectat pentru toţi clienţii care îşi doresc să se bucure de activităţile de petrecere a timpului liber cu stil şi cu o atitudine relaxată.

Amplificând punctele forte ale modelului de serie, conceptul SpaceTourer 4×4 Ë este însoţitorul perfect pentru adepţii designului, a stării de bine la volan şi tehnologiilor de vârf pentru toate tipurile de teren. Pentru a completa stilul său exclusiv şi elegant cu aceleaşi culori şi materiale precum colecţia cu acelaşi nume, acest concept pune în valoare semnătura Brandului şi know-how-ul unic, evidenţiând tracţiunea integrală elaborată de Automobiles Dangel. Conversia la 4WD este posibilă inclusiv pe versiunea de serie a modelului SpaceTourer.

01 – UN DESIGN ENERGIC CU GRAFICĂ SPECIALĂ

Din punct de vedere estetic, conceptul Citroën SpaceTourer 4×4 Ë abordează în mod subtil culorile şi materialele folosite la interior şi la exterior, având o grafică deosebită şi un aspect energic.

Combinând cele mai bune caracteristici ale monovolumelor şi ale SUV-urilor, designul de mai sus subliniază abilităţile pentru toate tipurile de teren ale conceptului. SpaceTourer 4X4 Ë are o parte frontală specială şi secțiuni de protecţie în partea din spate şi bare transversale din aluminiu. Uşor de recunoscut cu logo-ul său “4×4” sub oglinzile exterioare şi pe hayon, modelul are, de asemenea, lanţuri antiderapante.

Structura fluidă şi lipsită de agresivitate a conceptului SpaceTourer 4×4 Ë sugerează vitalitate şi echilibru, subliniind stilul inedit al modelului printr-o culoare originală. Pentru a da un impuls personalităţii sale, conceptul SpaceTourer 4×4 Ë are o culoare specială, Technical White aplicată în partea frontală şi pe hayon. Profilul şi capota sunt decorate cu un design care camuflează în nuanţe Technical Grey şi este intensificat cu un autocolant roşu. Accente din aceeaşi culoare punctează roţile, echipate cu jante de 19″, în nuanţa dark chrome.

Aceste caracteristici de stil amplifică un caracter puternic monovolumului robust şi elegant, care este disponibil în 3 mărimi (XS, M şi XL) pentru a răspunde nevoilor familiilor şi profesioniştilor în egală măsură. Conceptul SpaceTourer 4×4 Ë este prezentat în versiunea compactă şi dinamică XS, concepută pentru o funcţionalitate de top şi versatilitate în folosire. Cu ampatamentul său scurt, modelul XS se distinge ca o premieră în segmentul său cu o lungime de doar 4.60 m şi avantajul unei înălţimi de 1.90m. În ciuda caroseriei sale înălţate, versiunea 4WD are sub 2 metri, asigurând accesul în majoritatea parcărilor subterane sau în locuri mai greu accesibile atunci când se deplasează în expediţii îndepărtate.

Semnătura Ë, inseparabilă de numele şi istoria brandului, formează, de asemenea, un detaliu grafic esenţial pe conceptul SpaceTourer 4×4 Ë. Având un design minimalist de culoare Metallic Grey, aceasta se găseşte pe custodele lateral, închis la culoare. Simbolul evidenţiază, de asemenea, suprafeţele vitrate laterale, sugerând un interior spaţios, dinamizat de lumină naturală.

Uşile glisante laterale ale conceptului SpaceTourer 4X4 Ë se deschid către un interior impresionant de spaţios cu un design primitor a cărui fiecare element este frumos proiectat. Evidenţiat printr-un plafon lat din sticlă, cu două secţiuni separate care pot fi acoperite, efortul de personalizare din interior este mai evident la planșa de bord şi la tapiţerie. Gama de culori: albastru, alb şi roşu aminteşte de universul grafic inspirat din colecţia Ë.

Pe deplin în armonie cu programul Citroën Advanced Comfort, modelul proiectat pentru starea de bine atât a corpului cât şi a minţii, dispune de scaune confortabile şi formează împreună un interior original. Primind până la nouă persoane, versiunea XS are o configuraţie 2+2 cu două scaune individuale culisante în partea din spate, echipate cu cotiere. Cu o combinaţie fără compromisuri de confort, caracter practic şi estetică, maşina are un un aspect interior unic şi o cromatică de top, în două tonuri. Scaunele sunt capitonate cu materiale moi şi calde, iar pielea albă înfrumuseţează toate părţile din spate ale scaunelor şi tetierele. În partea de jos a fiecărui scaun, pielea alcantara gri crează un contrast vizual impresionant.

În acelaşi spirit “Feel Good” şi evocând nuanţa de gri a coperţii iPad-ului Ë, disponibil în această colecţie, planșa de bord din faţa pasagerului este decorată cu Mottled Grey, un material moale la atingere. Capitonată în mod armonios, secţiunea are un logo Ë în relief, amintind de seria limitată şi două curele de piele albă. Văzute prima dată la modelul C4 Cactus, acestea din urmă sunt inspirate din universul călătoriilor şi cel al produselor tradiționale din piele. La fel ca şi cu centura de siguranţă, contururile curelelor sunt constituite din detalii fine de culoare roşie şi albastră, specifice colecţiei “Ë”.

În ultimul rând, pentru a sublinia eleganţa şi senzaţia de spaţiu mare a interiorului, o bandă colorată din aluminiu – cu referire la jacheta din colecţia “Ë” şi materialul lor high-tech gri-lucios – se regăseşte la baza planșei de bord.

02 – O INVITAŢIE LA DESTINDERE ŞI AVENTURĂ

Aspectul aventuros al conceptului SpaceTourer 4×4 Ë şi garda la sol ridicată (cu 60 mm mai sus decât modelul de serie) îl transformă într-un însoţitor ideal pentru stilurile de viaţă intense, nomade, dedicate timpului liber.

Conceput pentru aventură fără limite şi alimentat de un motor diesel BlueHdi 150 CP S&S, cu o cutie de viteze manuală în 6 trepte, conceptul SpaceTourer 4X4 se laudă cu capacităţi de top pentru orice tip de teren şi confort la volan, oricare ar fi mediul. Este echipat cu o transmisie decuplabilă, specială 4×4 pentru o folosire intensivă. Această transmisie 4WD, care este disponibilă pe versiunea de serie a SpaceTourer-ului şi care este deja disponibilă prin comandă specială în reţeaua Citroën, a fost realizată de către partenerul Automobile Dangel, un specialist al maşinilor pentru toate tipurile de teren. Oferind chiar o mai mare libertate de mișcare, trenul de rulare oferă abilităţi ale unui 4×4 în timp ce menține atât ţinuta de drum cât şi perfomanţa şi siguranţa modelului SpaceTourer. Sistemul pentru toate suprafețele de rulare asigură tracţiunea în situaţii de aderenţă redusă. Şoferii pot ieşi din situaţii dificile datorită sistemului de blocare a axului din spate controlat printr-un buton de reglare de pe planșa de bord. Conversia 4WD este cea mai eficientă pe versiunea XS. Echipat astfel, modelul SpaceTourer se descurcă excelent chiar și pe suprafeţele dificile.

Ideal pentru familii şi prieteni care caută aventuri cu stil şi relaxante, conceptul Citroën SpaceTourer 4×4 Ë are o poziţie de condus înaltă, un interior intim şi un confort inegalabil. Aşa cum îi stă bine unui vehicul funcţional şi primitor, accesul în maşină este îmbunătăţit de geamul din spate care se deschide individual, dar mai ales de uşile laterale culisante, comandate electric. Această ultimă caracteristică este o premieră în acest segment. Astfel pasagerii pot manevra uşile chiar dacă au mâinile ocupate. Ocupanţii au la dispoziţie o capacitate de 74 de litri ca spaţii de depozitare deschise şi închise, plasate în mod ingenios în interior. Există, de asemenea, suficient spaţiu în spate pentru a depozita un snowboard, accesorii pentru petrecerea timpului liber sau alte elemente din colecţia “Ë”. Conceptul are un volum de încărcare de până la doi metri cubi în configurația cu patru locuri.

03 – CONFORT ŞI TEHNOLOGII MODERNE

Oferind mobilitate extinsă şi toată expertiza Citroën în ceea ce priveşte confortul la volan şi caracterul practic, conceptul SpaceTourer 4X4 Ë este, de asemenea, echipat cu noi tehnologii pentru starea de bine a şoferului şi a pasagerilor. Fidel programului Citroën Advanced Comfort care inpiră nu numai stilul, dar şi tehnologia, maşina este echipată cu o gamă de echipamente pentru mai mult spirit practic şi siguranţă.

Conceptul Citroën SpaceTourer 4X4 Ë face viaţa mai uşoară cu un sistem telematic de nouă generaţie, incluzând:

 • CITROEN Connect Nav: noul sistem de navigaţie 3D, controlat printr-un sistem de recunoaştere a vocii sau de un ecran tactil de 7″
 • Mirror Screen: transferarea aplicaţiilor de pe smartphone pe tableta de 7″

Pentru mai multă relaxare la volan, conceptul Citroën SpaceTourer 4X4 Ë plasează următoarele elemente în câmpul vizual al şoferului:

 • Head-up display: şoferii îşi menţin privirea la drum în timp ce verifică informaţii esenţiale pe o un cadran transparent
 • Top Rear Vison: camera video pentru marsarier trimite o imagine reconstituită către ecranul de 7″ a zonei din spatele vehiculului, dintr-un unghi de 180 ° văzut de deasupra
 • Sistem de monitorizare a unghiului mort: informează şoferii atunci când un vehicul se află în unghiul mort

Pentru escapade mai confortabile şi mai sigure, conceptul Citroën SpaceTourer 4X4 Ë este echipat cu:

 • Limitator de viteză, indicare a semnelor rutiere şi funcţii de recomandare: şoferii sunt informaţi în orice moment în legătură cu traficul, cu posibilitatea folosirii lor pentru controlul vitezei şi setările limitatorului de viteză.
 • Funcţia automată de reglare a fasciculului: controlează schimbările pe timp de noapte între faze lungi şi scurte, în funcţie de trafic
 • Alertă pentru părăsirea involuntară a benzii de circulaţie: semnalează şoferului atunci când vehiculul trece pe un marcaj cu indicatoarele de directie stinse

Tehnologii avansate pentru siguranţă:

 • Active Safety Brake: ajută la reducerea riscului de rănire, frânând în locul şoferului
 • Collison Risk Alert: avertizează şoferii de riscul unei coliziuni iminente
 • Adaptive cruise control: permite adaptarea vitezei față de maşina din faţă.

Expresie îndrăzneaţă a moto-ului Mărcii:”Be different, Feel Good”, conceptul SpaceTourer 4X4 Ë Citroën îşi face debutul la standul Citroën de la Salonul Auto de la Geneva 2017.