July 22, 2016

Parteneriat intre Grupul PSA si SAIPA

acord pentru revenirea marcii Citroën in Iran

Grupul PSA si compania SAIPA, partenerul marcii Citroën in Iran inca din 1966, au semnat un acord-cadru pentru crearea unui joint-venture in vederea producerii si comercializarii de autovehicule Citroën in Iran.

Noul joint-venture, cu participatie 50/50, pune bazele unei colaborari strategice intre cele doua companii, care va cuprinde intregul lant valoric, de la conceptie si pana la comercializare. Autovehiculele vor fi produse in Iran, la fabrica din Kashan, care va intra in proprietatea Grupului PSA in proportie de 50%.

Noua companie va investi peste 300 de milioane de euro pe parcursul urmatorilor cinci ani, pentru realizarea unor capacitati de productie si cercetare-dezvoltare. Acordul va fi insotit de un transfer de tehnologii precum si de un nivel semnificativ de resurse locale. Acesta va intra in vigoare dupa semnarea acordului definitiv, prevazut pentru sfarsitul anului 2016.

Primele autovehicule Citroën vor iesi de pe linia de productie a uzinei din Kashan in anul 2018.

Prezenta in Iran din 1966, marca Citroën va reveni in aceasta tara odata cu lansarea a trei noi modele, special concepute pentru piata locala. Autovehiculele Citroën vor fi comercializate pe intreg teritoriul Iranului prin intermediul unei retele dedicate exclusiv marcii.

Cu ocazia semnarii acestui acord, Carlos Tavares, Presedintele Consiliului de Administratie al Grupului PSA a declarat ca: „Acest acord constituie un nou capitol in istoria cooperarii cu SAIPA. Dorim sa asiguram clientilor nostri iranieni o gama de autovehicule moderne, corespunzatoare celor mai inalte standarde de confort, siguranta si tehnologie.”

Despre Grupul PSA
Prin marcile sale de nivel mondial – Peugeot, Citroën si DS – Grupul PSA a comercializat peste 3 milioane de autovehicule in intreaga lume in anul 2015. Lider european in domeniul reducerii emisiilor de CO2, Grupul afiseaza o medie de 104,4 grame de CO2/km in 2015. Cu o flota de 1,8 milioane de autovehicule conectate in intreaga lume, PSA se afla in avangarda serviciilor conectate, fiind unul dintre principalii furnizori de mobilitate. Activitatile grupului includ, de asemenea, servicii de finantare (Banque PSA Finance) si furnizarea de echipamente auto (Faurecia). Pentru mai multe informatii consultati groupe-psa.com/fr

Despre SAIPA
Fondata in 1966, compania SAIPA este al doilea producator de autovehicule din Orientul Mijlociu si Africa de Nord si unul dintre primii 20 din lume. Cu o cota de piata de 40% in Iran, compania exporta autovehicule in 21 de tari, utilizand facilitati de productie situate pe 4 continente.

CONTACT
Georgiana Patru
Manager PR
Mobil + 40 (748) 03 04 76
Tel +40 21 207 77 13
Fax + 40 (21) 207 77 29
Georgiana.patru@trustmotors.ro