Lacoste

Légende ci-dessous
Lacoste

Filozofie

600x430_1_LacostejpgPur, simplu si retras, ramanand in acelasi timp sofisticat, concept car-ul Citroën Lacoste ne duce cu un pas mai aproape de masina viitorului, un vehicul menit sa puna capat tendintei de „mai mult” a industriei auto actuale. Acest model alimenteaza si filozofia Citroën de a se concentra pe partile esentiale pentru a putea crea masini originale, ce sunt acesibile si economice, oferind in acelasi timp si pasiune, in special prin design. Dezmintind orice idei preconcepute despre masinile compacte, Citroën Lacoste demonstreaza cu mandrie ca exista si alta cale. Calatoria cu masina se transforma intr-o experienta complet noua, o aventura pentru simturi, alegand o abordare mai simpla si mai proaspata asupra vietii.

Citroen si Lacoste

Doua nume, Citroën si Lacoste, au lucrat impreuna pentru a cultiva curajul, creativitatea si optimismul. Prin aceasta colaborare, noul concept car al Marcii este pozitionat la intersectia dintre industria automobilistica si cea a modei. Cateva detalii ale concept car-ului amintesc de universul sportiv al marcii ce are ca simbol un crocodil, precum partile patrate ale capotei, ce duc cu gandul la un fileu de tenis. La fel ca o garderoba cu diferite haine, accesorii si materiale, conceptul Citroën Lacoste se joaca cu o gama de culori si materiale, sporind astfel intensitatea colaborarii dintre cele doua branduri.

Design

600x430_2_LacosteMinimalist, stilat, elegant si relaxat, Citroën Lacoste are o silueta sportiva aparte cu talie inalta, aripi texturate, roti cat mai aproape de extremitati si jante in stilul mingiilor de golf. Masina este atragatoare datorita “fizicului” sau deschis, promitand o experienta completa si exprimand inventivitate si eleganta. In felul sau unic, acest concept car exploreaza ideea de realitate supra-dimensionata, in care perceptia ia noi forme iar simturile sunt mai puternice.

 

Armonie

Citroën Lacoste nu are nevoie de un motor impresionant pentru a te incanta la volan. Este pus in miscare de un motor cu trei cilindri ecologic si economic, ce ofera performanta necesara unui asemenea vehicul. Motorizarea se potriveste perfect orientarii catre esential a acestei masini. Citroën Lacoste respecta mediul inconjurator atat prin motorizare, cat si prin design. Chiar si cu rotile sale mari, Citroën Lacoste pare sa fie mai de graba confortabil. Aceasta abordare sugereaza ca soferii de Citroën Lacoste se joaca cu elementele din pura distractie.

Interior

600x430_3_Lacoste
Pentru mai multa distractie, simplitate si eleganta, la interior s-a pus accentul pe culori traditionale precum alb si albastru, scose in evidenta cu un galben foarte aprins. Cabina contine numeroase compartimente de stocare pentru mai mult confort in timpul calatoriilor. Compartimentele sunt localizate discret, la extremitatile bordului si in cele doua banchete. Scaunele sunt invelite in bumbac alb, cu textura asemanatoare cu cea a bine cunoscutelor tricouri polo Lacoste. Accesul in interior nu ar putea fi mai usor, din moment ce s-a renuntat la usi, alegere ce se afla in perfecta armonie cu designul exterior.

Créative Technologie

Tehnologia inglobata in Citroën Lacoste concept car este de natura foarte jucausa, subliniind aparentul paradox intre designul complex si tonalitatea usoara. Masina nu are acoperis fix. In locul sau se afla o structura in forma de T ce ajuta pasagerii sa intre in vehicul si ascunde acoperisul gonflabil. In aceeasi idee, linia de pe bord serveste drept ecran digital masinii, pixeli supradimensionati indicand informatiile de bord. In spatele acestei aparitii naive se ascund tehnologii de ultima ora. Chiar si luminile din fata si din spate sunt discrete, aproape invizibile, atunci cand sunt oprite. In afara de puritate vizuala, designul ofera si un spectacol magic de lumini.