Noul Concept Citroën C5 Aircross SUV Hybrid

Légende ci-dessous
Noul Concept Citroën C5 Aircross SUV Hybrid

PRIMUL PLUG-IN HYBRID CITROËN

Noul Concept SUV C5 Aircross Hybrid este premergătorul versiunii plug-in hybrid a Noului SUV C5 Aircross, a cărui lansare este programată pentru 2020. Este prima versiune Citroën plug-in hybrid și primul model al ofensivei Citroën „Low Emission Vehicle”. Marca intenționează să lanseze un nou vehicul cu emisii scăzute în fiecare an începând cu 2020. Noul Concept SUV C5 Aircross Hybrid este un vehicul versatil pentru clienții aflați în căutarea unui vehicul “doi-în-unu” care combină avantajele modului electric (ZEV) în oraș pentru traseele cotidiene și ale motorului termic pentru călătoriile mai lungi.

Tehnologia  PHEV (plug-in-hybrid electric vehicle) vârf de gamă a Noului Concept SUV C5 Aircross Hybrid adaugă o nouă dimensiune programului Citroën Advanced Comfort®. Ușor de utilizat, acesta asigură un condus silențios și fluid în modul ZEV, un plus de mobilitate, la care se adaugă plăcerea de a conduce grație asocierii între un motor termic, unul electric și cutia de viteze EAT8.

MOBILITATE RELAXATĂ, EXTINSĂ ȘI EFICIENTĂ

Citroën Concept C5 Aircross Hybrid (01)

La bordul Noului Concept SUV C5 Aircross Hybrid, rulezi în modul electric, izolat de lumea exterioară, ca într-un cocon: toate sursele de zgomot sunt filtrate, oferind pasagerilor o oază de relaxare.

Modelul propune o ofertă adaptată tuturor tipurilor de utilizare. Sistemul de propulsie hibridă asigură o autonomie de până la 50 km la viteze de până la 135 km/h în modul ZEV, adaptată la majoritatea traseelor cotidiene. Te bucuri astfel de tot ce e mai bun din două lumi: o autonomie ideală pentru traseele cotidinene și releul motorului termic, pentru distanțe mai lungi.

Noul SUV C5 Aircross este echipat cu un motor termic PureTech 180 (€6.3) și un motor electric de 80 kW, în combinație cu o cutie de viteze automată EAT8. EAT8 primește două îmbunătățiri, optimizarea controlului schimbării vitezelor și un mod “Brake” pentru a deccelera vehiculul fără a apăsa pedala de frână.

UTILIZARE UȘOARĂ

Citroën Concept C5 Aircross Hybrid (02)

Vehiculul gestionează motorul electric și motorul termic în mod automat, dar modul de condus poate fi selectat și manual: ZEV, Hybrid sau Sport.

Timpul de încărcare este optimizat: de la o priză clasică, într-o noapte și de la un Wallbox de 32A (cumpărată sau închiriată) în 2 ore. Încărcarea este simplă grație unei ergonomii facilitate a trapei și a cablurilor de reîncărcare.

Cu Noul Concept SUV C5 Aircross Hybrid, interfețele om-mașină sunt ușor de utilizat, grație aspectului dedicat al panoului de instrumente digital (indicatorul de putere, autonomia în modul electric și în modul de rulare cu ajutorul motorului pe benzină, diagrama fluxului de energie și, de asemenea, în timpul procesului de încărcare, timpul rămas până la încărcarea bateriei, autonomia, recuperarea energiei etc.). Tableta tactilă include câteva pagini dedicate sistemului de propulsie hibridă (diagrama fluxului de energie, statistici privind consumul, Eco coaching etc.). Sistemul conectat de navigație 3D Citroën Connect Nav include o serie de caracteristici specifice precum POI în zonele de încărcare electrică. Aplicația MyCitroën îți permite să programezi o reîncărcare, să inițiezi sau să oprești încărcarea și să consulți nivelul de încărcare al bateriei.

AUTONOMIE SPORITĂ LEV (LOW EMISSION VEHICLES)

Citroën Concept C5 Aircross Hybrid (03)

Ambiția Citroën este să joace un rol activ în tranziția energetică prin extinderea gamei sale de vehicule cu emisii scăzute. În prezent, marca propune o gamă de vehicule electrice care acoperă necesitățile diferitelor grupuri de clienți: E-Berlingo, C-Zero și E-Mehari.

Cu Noul Concept C5 Aircross Hybrid, Citroën marchează tranziția către o gamă mai largă care, în completarea motoarelor termice performante și a ofertelor electrice direcționate va propune, până în 2020, modele 100% electrice și Plug-in hybrid. Viitoarea versiune PHEV a Noului SUV C5 Aircross, lansată în 2020, marchează primul pas către electrificarea a 80% din gamă până în 2023 și 100% până la 2025. Începând cu Noul SUV C5 Aircross, toate modelele noi ale mărcii vor fi disponibile într-o versiune electrificată.